Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Ter ere van het tienjarig jubileum speelt iedere finalist van de Conservatorium Talent Award 2021 op 30 oktober een eigen compositie met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw!</p>

Ter ere van het tienjarig jubileum speelt iedere finalist van de Conservatorium Talent Award 2021 op 30 oktober een eigen compositie met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw!

(Foto: Jelmer de Haas)

Finale Conservatorium Talent Award in Podium Azijnfabriek

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Conservatorium Talent Award (CTA) is een uniek muzikaal jazzevenement dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan aanstormend talent in diverse disciplines: van zang tot gitaar en van saxofoon tot piano. 

Zeven conservatoria uit heel Nederland strijden op zaterdag 30 oktober in Podium Azijnfabriek aan de Triniteitstraat 19 in Den Bosch met hun beste studenten om de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2021. Ter ere van het tienjarig jubileum speelt iedere finalist dan een eigen compositie samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw! 

Finalisten CTA 2021

De finalisten van dit jaar zijn in willekeurige volgorde Koen Gijsman, Cosimo Gentili, Giorgio Stienstra, Luca Warmer, Jaap de Vries, Rik van der Made en Bram van de Glind.

Eerdere winnaars

Eerdere winnaars van de Conservatorium Talent Award zijn onder meer Gijs Idema (2020), Mo van der Does (2019), Prashant Samlal (2018), Sanne Rambags (2017), Lizzy Ossevoort (2016), Sebastiaan van Bavel (2015) en Maarten Hogenhuis (2014).

Prins Bernhard Cultuurfonds

De Conservatorium Talent Award wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Het Cultuurfonds stimuleert provinciaal bijzondere initiatieven en talent met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. “CTA is een competitie op hoog niveau met landelijke allure: de ideale springplank voor talenten”, aldus Jan Speelman van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. De winnaar van Conservatorium Talent Award ontvangt een geldbedrag van 5.000 euro om te besteden aan talentontwikkeling.

Prijs voor beste compositie

Sinds 2020 is er nieuwe prijs in het leven geroepen voor de beste compositie. Deze prijs is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Mingus Fonds. Dit is een CultuurFonds op naam voor jazz en geïmproviseerde muziek. Aan deze prijs is een geldbedrag van 1.000 euro verbonden. Met de finalisten en leden van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw organiseert het Cultuurfonds bovendien uiteenlopende workshops voor jonge musici in verschillende Brabantse regio’s.

Kaartverkoop

De finale van Conservatorium Talent Award 2021 vindt plaats op zaterdag 30 oktober. Dit jaar vindt deze zoals gezegd plaats in Podium Azijnfabriek aan de Triniteitstraat 19 in Den Bosch. Wil jij er bij zijn? Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.jazzinduketown.nl/conservatorium-talent-award/.

Meer berichten