Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Barokorkest Holland Baroque brengt met het concert 'Brabant 1653' Brabants muzikaal erfgoed tot leven. (Foto: Wouter Jansen)
Barokorkest Holland Baroque brengt met het concert 'Brabant 1653' Brabants muzikaal erfgoed tot leven. (Foto: Wouter Jansen) (Foto: Wouter Jansen)

Concert Holland Baroque in Stadsklooster San Damiano

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Holland Baroque presenteert samen met vijf vrouwelijke solisten de muzikale tradities van het 17de-eeuwse kloosterleven in Brabant. De concertuitvoering ‘Brabant 1653’ toont verborgen parels uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. 

De centrale figuur van dit programma is componist Benedictus à Sancto Josepho (1642-1716) die verbonden was aan het karmelietenklooster van Boxmeer. Geïntrigeerd door deze figuur gingen Judith en Tineke Steenbrink op onderzoek uit. Zo ontdekten zij de onweerstaanbare kwaliteit van zijn muziek en de verrassend rijke muzikale cultuur waar hij deel van uitmaakte. Dit resulteerde in het prachtige nieuwe album ‘Brabant 1653’. In dit programma hoort u de muziek gezongen door een vrouwenkoor zoals die in kloosters van de Clarissen te Megen en de zusters van Maria Refugie in Uden geklonken zouden kunnen hebben.

Kaartverkoop en meer

Holland Baroque is een eigenzinnig barokorkest dat op haar instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Op woensdagavond 13 oktober om 20.15 uur is Holland Baroque te gast in Stadsklooster San Damiano aan de Van der Does de Willeboissingel 12 in Den Bosch. Daar brengen zij het nieuwe album ‘Brabant 1653’ ten gehore. Kijk voor kaartverkoop en aanvullende informatie op de website:
www.hollandbaroque.com.

Meer berichten