Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Bachs warme klanken in een kille herfst tijdens een nieuwe editie van &#39;Bach op Zaterdag&#39; in de Grote Kerk. (Foto: G&eacute;rard van Kessel)</p>

Bachs warme klanken in een kille herfst tijdens een nieuwe editie van 'Bach op Zaterdag' in de Grote Kerk. (Foto: Gérard van Kessel)

(Foto: Gérard van Kessel)

Nieuwe editie van ‘Bach op Zaterdag’ in de Grote Kerk

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Nu de kachel aanstaat om de kilte van de herfst te verdrijven, brengt Bachs muziek de nodige warmte. 

Het Bach Collegium ‘s-Hertogenbosch onder leiding van Jeroen Felix zorgt op zaterdag 16 oktober voor een ‘gloedvolle’ uitvoering van ‘Bach op zaterdag’. Samen met de solisten Lucie van Ree (mezzosopraan) en Stefan Kennedy (tenor) wordt dan de cantate ‘Ich elender Mensch, wer wird mich erlösen’ (BWV 48) uitgevoerd. Maar tijdens deze editie klinkt daarnaast ook het koraal ‘Was Gott tut, das ist Wohlgetan’ (BWV 12) en het motet ‘Lobet den Herrn, alle Heiden’ (BWV 230).
Volgens traditie van ‘Bach op Zaterdag’ wordt de uitvoering geopend en afgesloten met twee orgelwerken van Bach: Duetto in a-mol (BWV 805) en Toccata in F-dur (BWV 540), uitgevoerd door Jamie de Goei op het majestueuze Bätz-orgel van de Grote Kerk in Den Bosch.

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 16 oktober 2021. Aanvang: 17.00 uur. Locatie: Grote Kerk (Kerkstraat 20, 5211 KG ‘s-Hertogenbosch). Entree: 10 euro. Kijk voor het reserveren van kaarten en meer informatie op de website: www.bachopzaterdag.nl. Een geldig coronatoegangsbewijs is verplicht.

Meer berichten