Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>&lsquo;De Schepping&rsquo; is het eerste deel van de muziektriologie van het Nederlands Blazers Ensemble. Schrijver Bart Moeyaert vertelt in deze voorstelling het verhaal.</p>

‘De Schepping’ is het eerste deel van de muziektriologie van het Nederlands Blazers Ensemble. Schrijver Bart Moeyaert vertelt in deze voorstelling het verhaal.

(Foto: Peter Lodder)

Nederlands Blazers Ensemble en Bart Moeyaert wagen zich aan Haydn

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Het Nederlands Blazers Ensemble staat – waar dan ook ter wereld - garant voor een avond muzikaal spektakel. Dit seizoen blijven de 80 topmusici in ons kikkerlandje en spelen ‘De Schepping’, gebaseerd op de muziek van ‘Die Schöpfung’ van de Oostenrijkse componist Franz Joseph Haydn. 

Het ensemble komt op woensdag 27 oktober niet alleen naar Den Bosch, maar neemt schrijver Bart Moeyaert mee die tijdens het concert zelf het verhaal vertelt. ‘De Schepping’ is zoveel meer dan een klassieke muzikale vertelling. Moeyaert verplaatst zich in de eerste mens, in zijn frustraties, bewondering en hulpeloosheid. Tegenover de hulpeloosheid waarmee Moeyaert het verhaal vertelt, bloeit de prachtige muziek van Haydn op. ‘Een treffende belichaming van het denkbeeld dat muziek begint waar woorden eindigen’, kopte NRC na het zien van deze voorstelling.

Praktische informatie

‘De Schepping’ van het Nederlands Blazers Ensemble en Bart Moeyaert zie je op woensdag 27 oktober in het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van Theater aan de Parade: theateraandeparade.nl. 

Meer berichten