Nikki Nordmann is vooral op zoek naar dia collecties uit de jaren '50, '60 en '70. Hij wil deze in de toekomst gaan bundelen in een boek.
Nikki Nordmann is vooral op zoek naar dia collecties uit de jaren '50, '60 en '70. Hij wil deze in de toekomst gaan bundelen in een boek.

Bossche straatfotograaf Nikki zoekt oude dia’s

Kunst en cultuur 287 keer gelezen

DEN BOSCH | Straatfotograaf, documentairemaker en ‘collagist’ Nikki Nordmann uit Den Bosch is naarstig op zoek naar oude dia collecties voor een nieuw project.

“Sinds 2016 verzamel ik oude dia collecties”, vertelt Nikki (39): “Helaas wordt het aanbod dat via het internet wordt aangeboden alsmaar schaarser. Aan de ene kant omdat mensen terughoudend zijn als het op familiefoto’s en -dia’s aankomt. En dat begrijp ik ook wel. Het is toch een stukje familiegeschiedenis. Aan de andere kant weten mensen vaak niet wat ze in hemelsnaam met deze oude dia’s moeten dan, behalve deze in een doos op zolder te bewaren.”
Nordman gebruikt dergelijke oude dia collecties in zijn speurtocht naar beelden die fotografisch interessant zijn. “Ik wil deze beelden in de toekomst gaan bundelen in een boek waarin het gevoel voor nostalgie een grote rol speelt”, licht hij toe: “Vooral dia’s uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 hebben mijn voorkeur, maar collecties uit andere decennia zijn ook welkom. Ik ben eventueel bereid er een kleine vergoeding voor te betalen en bruikleen is zeker ook een geschikte optie.”

Heeft u thuis nog oude dia collecties of losse dia’s liggen waar u niets mee doet, neem dan contact op met Nikki Nordman via nikkinordmann@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant