Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>De echte tranen die Alma en Raymond huilen, benemen je de adem in het stuk &lsquo;Gevaarlijke namen&rsquo;. Te zien op donderdag 25 november in PERRON-3 in Rosmalen.</p>

De echte tranen die Alma en Raymond huilen, benemen je de adem in het stuk ‘Gevaarlijke namen’. Te zien op donderdag 25 november in PERRON-3 in Rosmalen.

(Foto: Jostijn Ligtvoet)

Indrukwekkend waargebeurd verhaal over 25 jaar Srebrenica bij PERRON-3

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Je weet dat het gebeurd is, maar in het stuk ‘Gevaarlijke namen’ voel je het. Srebrenica 1995. Alma Mustafic is veertien en verliest door een fatale beslissing van Dutchbat haar vader. Hij wordt vermoord. De dan negentienjarige Raymond Braat is daar als Dutchbatter bij betrokken. 

Samen met acteurs Mike Weerts, Jolijn Henneman en Karen Sibbing vertellen ze vijfentwintig jaar later hun verhaal. De vader van Alma Mustafic werkte jarenlang als elektricien voor Dutchbat – het Nederlandse VN Bataljon dat de burgerbevolking moest beschermen. Toen Srebrenica viel, werd hij zonder pardon van de basis gestuurd. De reden? Hij had niet het juiste pasje bij zich. Dutchbatter Raymond Braat maakte een cruciale fout waardoor o.a. de vader van Alma werd vermoord. ‘Gevaarlijke namen’ is een getuigenis over een oorlog die we zo graag zouden willen vergeten. Een oorlog over wegkijken en wegmoffelen, over een naam die plotsklaps jouw dood betekent. Een voorstelling die eigenlijk ondraaglijk is om naar te kijken, omdat de pijn van het toneel spat.

‘25 jaar Srebrenica’ zie je op 25 november in PERRON-3. Tickets en info: theateraandeparade.nl.

Meer berichten