Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Marja van Helvoort is &eacute;&eacute;n van de Verhalencoaches bij Huis73.&nbsp;</p>

Marja van Helvoort is één van de Verhalencoaches bij Huis73. 

(Foto: )

Vind de mooiste boeken met de Verhalencoaches van Huis73

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Er verschijnen enorm veel nieuwe boeken en dan is kiezen soms lastig. Hoe vind je dat ene boek wat op dit moment bij je past? Of een boek dat jou verrast? Vraag het de Verhalencoaches van Huis73. Zij kennen het aanbod en geven graag persoonlijk advies. 

Ook als je eens wat anders wilt lezen, vind je nieuwe inspiratie in een gesprek met de Verhalencoach. Maak een afspraak via verhalencoach@huis73.nl. Deze extra service is gratis voor bibliotheekleden. Met de Verhalencoach verken je jouw leesgewoonten en interesses. Daarna ontvang je een uitgebreid persoonlijk advies met de beste boeken, e-books en luisterboeken. Wil je in deze coronatijd liever een kort digitaal advies ontvangen? Stuur dan een mail naar verhalencoach@huis73.nl. Vermeld jouw favoriete genre, titels van drie boeken die je mooi vond en geef aan van welk soort boeken je beslist niet houdt. De Verhalencoach gaat op zoek en binnen een paar werkdagen ontvang je een aantal passende boekentips in je mailbox. De Verhalencoach helpt overigens ook kinderen bij het kiezen van leuke, spannende of grappige boeken, of met het zoeken van informatie voor hun werkstuk of spreekbeurt.

Speciaal voor de lezers van de Bossche Omroep delen de Verhalencoaches van Huis73 hun favoriete boek van dit moment.

Tip Heleen Hendriks

Helen Hendriks tipt ‘Middernachtbibliotheek’ van Matt Haig: “Een prachtig boek rond de vraag: ‘Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je het dan ook doen?’ Het zijn heerlijk vertelde verhalen in een origineel concept waar je doorheen raast. Ik heb het in een ruk uitgelezen.”

Tip Marja van Helvoort

De leestip van Marja van Helvoort is ‘Lieg met mij’ van Philippe Besson: “Dit boek is een onverwacht pareltje in een tijd waarin wel veel over outcoming gesproken wordt, maar je het in de literatuur minder vaak tegenkomt. Het is een liefdesverhaal over twee schooljongens op het Franse platteland in de jaren tachtig. De personages worden goed gekarakteriseerd en je voelt hun verdriet om een verloren kans op een gelukkig leven. Tevens wordt de entourage van het eenvoudige Franse platteland goed beschreven.”

Tip Anita Kooijman

Tot slot een kinderboekentip van Anita Kooijman: “’Een appeltaart van hoop: er is altijd een kruimel over..’ van Sarah Moore Fitzgerald is een prachtig, troostrijk boek over onvoorwaardelijke vriendschap, eerste liefde en in jezelf blijven geloven. Een kinderboek moet voor mij altijd een sprankje hoop bieden. Dit boek biedt meer dan een sprankje en laat zien hoe je zelf hoop kunt bieden in deze wereld.”

Meer berichten