Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Musicals in Theater aan de Parade in Den Bosch: van een romantisch sprookje in Parijs (foto), tot een spannend moordmysterie.</p>

Musicals in Theater aan de Parade in Den Bosch: van een romantisch sprookje in Parijs (foto), tot een spannend moordmysterie.

(Foto: Annemieke van der Togt)

Musicals in Theater aan de Parade: van romantisch Parijs tot spannend moordmysterie

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Muziek, dans, drama, humor en emotie. Het zijn de basisingrediënten van een musical. Van ‘The Sound of Music’ en ‘Rocky Horror Show’ tot aan ‘Titanic de Musical’ en nog veel meer. Ook bij Theater aan de Parade zie je de komende maanden de beste en leukste musicals. Neem plaats bij de romantische en fantasievolle musical ‘Amélie’ op 27 of 28 november, of laat je misleiden door de mysterieuze moordzaak in ‘The Mousetrap’ op 3 december.

De meest succesvolle Franse film aller tijden is omgetoverd tot musical! ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ uit 2001 werd voor maar liefst vijf Oscars genomineerd. Terecht een internationaal succes.

Filmhit wordt musical

Amélie Poulain houdt zich al haar hele leven verborgen voor de buitenwereld. Haar ouders hebben haar als kind altijd thuisgehouden van school waardoor, Amélie in haar eigen fantasiewereld helemaal haar gang kon gaan. Waar het eindelijk tijd is om het huis te verlaten, leidt ze een rustig leventje als serveerster in het mooie Montmartre in Parijs. Tot ze door een bijzondere gebeurtenis ontdekt wat ze wil met haar leven: anderen helpen om liefde en geluk te vinden, op haar eigen unieke en betoverende manier! Maar dan wordt Amélie zelf verliefd en kan ze zich voor het eerst in haar leven niet meer verbergen.
Na het Broadway-succes in New York en West End in Londen, komt dit sprookjesachtige verhaal in het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 november eindelijk naar het theater in Den Bosch, mét de bekende filmmuziek en Christanne de Bruijn als Amélie. Zij speelde eerder al in musicals als ‘Wicked’ en ‘Sister Act’ en pakte daarnaast de hoofdrol in de Nederlandse speelfilm ‘De Dirigent’.

The Mousetrap

Toch liever een voorstelling met wat meer spanning? Maak een uitstapje naar de klassieke ‘whodunnit’ van Agatha Christie die na twintig jaar terugkeert naar het theater. ‘The Mousetrap’ is een meesterlijk moordmysterie met meer plotwendingen dan een draaitol. Voor wie het verhaal nog niet kent: in het oude pension Monkswell Manor zit een aantal gasten opgesloten door een sneeuwstorm. Plots meldt zich een politieagent; er is eerder die dag in de omgeving een moord gepleegd en hij vermoedt dat de dader zich in het pension schuilhoudt. Er is alleen één klein probleempje: álle gasten lijken een motief te hebben. Als klap op de vuurpijl valt er nóg een slachtoffer. Door de sneeuwstorm kan niemand het pension verlaten, óók de moordenaar niet…

De cast van dit moordmysterie is er een om je vingers bij af te likken; Willeke van Ammelrooy, Frederik Brom, Wilbert Gieske, Roos van Erkel, Danny Westerweel, Xander van Vledder, Bob Ott en Guusje te Pas. Het moordmysterie ging in 1952 in Londen in première en is de langstlopende toneelvoorstelling ter wereld. De voorstelling is nooit verfilmd omdat de waarheid over de werkelijke moordenaar het best bewaarde geheim is in de toneelwereld.

Praktische informatie

Theater aan de Parade presenteert ‘Amélie de Muscial’ op 27 en 28 november en ‘The Mousetrap op 2 december. Beide voorstellingen vinden plaats in HAL8 van de Brabanthallen. Meer info en tickets vind je op theateraandeparade.nl.

Meer berichten