Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Mezzosopraan Ema Nikolovska en haar vaste pianist Michael Sikich wonnen de Eug&egrave;ne Pannebakkerprijs tijdens de 53e editie van de International Vocal Competition in Den Bosch. Vandaag krijgt het duo een opvolger.&nbsp;</p>

Mezzosopraan Ema Nikolovska en haar vaste pianist Michael Sikich wonnen de Eugène Pannebakkerprijs tijdens de 53e editie van de International Vocal Competition in Den Bosch. Vandaag krijgt het duo een opvolger. 

(Foto: Henk van Esch Fotografie)

Finalisten 54e LiedDuo concours IVC zijn bekend

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Zaterdagavond zijn de finalisten van de 54e editie van het LiedDuo concours van de International Vocal Competition ’s-Hertogenbosch (IVC) bekend gemaakt. De halve finales werden donderdag 18 en vrijdag 19 november gehouden. Vier duo’s, bestaande uit een zanger en een pianist, hebben zich geplaatst voor de finale vandaag - zondag 21 november - in de Grote Zaal van de Verkadefabriek in Den Bosch. De jury onder voorzitterschap van Dame Sarah Connolly loofde de deelnemers om hun uitzonderlijk hoge niveau. De finale start om 16.00 uur en is voor het publiek live bij te wonen in de zaal of te volgen via de livestream.

De IVC is het enige Nederlandse internationale klassieke vocale concours en trekt zangers en pianisten van alle nationaliteiten. Deelnemen betekent voor velen een springplank naar de muzikale top. Dit jaar meldden bijna 100 duo’s zich aan. Slechts veertien daarvan werden geselecteerd om te strijden voor een plek in de finale. Alle musici moesten binnen de voorgegeven normen van het concours zelf het repertoire van hun recital samenstellen. Het enige verplichte werk voor alle duo’s is altijd het Prijslied; dit jaar en in 2022 is dat Het Goud van Vermeer van componist Bart Visman en tekstschrijver Marc Pantus.

Tijdens het LiedDuo concours worden zowel de vocalisten als de pianisten beoordeeld. De jury bestaat dit jaar tijdens de halve finales én de finale uit mezzosopraan Dame Sarah Connolly, (juryvoorzitter), tenor Howard Haskin, tenor Christoph Prégardien, pianist Charles Spencer, pianist Roger Vignoles en programmeur van het Concertgebouw Mirjam Wijzenbeek. Zij nomineerden de volgende duo’s: 

Voor de Eugène Pannebakker LiedDuo Prijs:
Sophia Burgos, sopraan (VS, 1991) & Daniel Gerzenberg, pianist (Duitsland, 1991)
Zhuohan Sun, tenor (China, 1993) & Sara Pavlovic, pianist (Servië, 1996)
Matthias Hoffmann, basbariton (Oostenrijk, 1991) & Lisa Ochsendorf, pianist (Duitsland, 1991)
Arvid Fagerfjäll, bariton (Zweden, 1991) & Hikaru Kanki, pianist (Japan, 1993)

Voor de Van Riemsdijk Prijs (voor de uitvoering van het Prijslied: Het Goud van Vermeer):
Sophia Burgos, sopraan (VS, 1991) & Daniel Gerzenberg, pianist (Duitsland, 1991)
Matthias Hoffmann, basbariton (Oostenrijk, 1991) & Lisa Ochsendorf, pianist (Duitsland, 1991)
De winnaars van de overige prijzen - de Staetshuys Fonds Prijs, Vrienden van de IVC Prijs, Rudolf Jansen Prijs, Edwin Rutten & Annett Andriessen Publieksprijs, Pers Prijs en Junior Jury Prijs - worden zondag na afloop van de Finale bekend gemaakt.

Kaartverkoop

De online kaartverkoop voor de finale loopt via de website van de Verkadefabriek: www.verkadefabriek.nl. De prijzen variëren van 15 tot 35 euro. Voor meer informatie: www.ivc.nu.

Meer berichten