Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Grijs Gedraaid: een uniek programma voor ouderen, bomvol muziek, dans en creativiteit.
Grijs Gedraaid: een uniek programma voor ouderen, bomvol muziek, dans en creativiteit. (Foto: Rechtenvrij)

Voor alle Bossche ouderen een uitje naar het theater met ‘Grijs Gedraaid’

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Voor jongeren is geen probleem om naar een concert of theatervoorstelling te gaan. Ze pakken de trein of de auto en stappen binnen no-time het theater binnen. Voor veel ouderen is dit vaak niet vanzelfsprekend. Gerard van Maasakkers, Kamerata Zuid en Andrew Greenwoord brengen daar verandering in. Op 18 december presenteren zij ‘Grijs Gedraaid’, een uniek programma voor ouderen waarbij muziek, beweging, creatie en onderlinge ontmoeting centraal staan. 

In ‘Grijs Gedraaid’ speelt leeftijd of een lichamelijke beperken geen rol. Iedereen kan en mag meedoen! Samen luisteren naar de Brabantse liedjes van Gerard van Maasakkers onder leiding van strijkorkest Kamerata Zuid. Om daarna letterlijk in beweging te komen vanuit je luie theaterstoel met Andrew Greenwood. Als afsluiting van deze bijzondere middag is er de gelegenheid om samen een kop koffie te drinken en deel te nemen aan creatieve activiteiten onder leiding van Stichting Stoute Schoenen. Niks moet, alles mag!

Decemberuitje

De decembermaand staat vaak in het teken van ‘gezellig samen zijn’ en ‘zorgen voor elkaar’, want niemand mag met de feestdagen alleen zijn. Daarom is het extra belangrijk om stil te staan bij de oudere generatie. Onderling contact, iemand die je dierbaar is meenemen naar het theater: het zorgt bij iedereen voor een goed gevoel.

De gezondheid van ouderen

Hoewel ouderen steeds langer fit & vitaal blijven en nog tot op hoge leeftijd actief zijn, is er onder deze groep ook een aanzienlijk aantal dat minder sociale contacten heeft. Tegelijkertijd is uit verschillende onderzoeken naar voren gekomen dat kunst- en cultuurparticipatie een positief effect heeft op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van ouderen.

Juist daarom biedt Kamerata Zuid samen met Stichting Stoute Schoenen, Stichting Vier het Leven, Switch2Move en KBO-Brabant nu een uniek programma voor ouderen aan. Het doel van dit concert: onderlinge contacten, blijvende verbinding én een goed gevoel als eindresultaat. Een hartverwarmend uitje samen met een kleinkind, buurvrouw of goede vriend. Dus ken jij een ouder iemand die een leuk uitje wel kan waarderen of gebruiken? Of ben je zelf in voor een toffe middag? Trek dan gewoon je stoute schoenen aan en kom ook naar ‘Grijs Gedraaid’!

Stichting Vier het Leven

Het wegnemen van drempels, persoonlijke aandacht voor ouderen en een op de doelgroep afstemde werkwijze: dat is de kracht van Stichting Vier het Leven. Ouderen die deelnemen aan activiteiten van deze stichting, blijven betrokken bij de samenleving en voelen zich minder eenzaam. Als culturele partner van de stichting ontvangt Theater aan de Parade al jaren ouderen in het theater op de Parade en tegenwoordig ook op de verschillende theaterlocaties. Vier het leven door er samen met anderen op uit te gaan. Aanmelden bij Stichting Vier het Leven of meer lezen over deze organisatie? Kijk dan gewoon eens op de website: 4hetleven.nl.

Praktische informatie

‘Grijs Gedraaid’ met Kamerata Zuid, Gerard van Maasakkers en Andrew Greenwood zie je op zaterdag 18 december. Ga voor kaartverkoop en meer informatie naar de website van Theater aan de Parade: 
www.theateraandeparade.nl. 

Meer berichten