Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>In &lsquo;Bubbelonia&#39; - te zien van 26 tot en met 30 december in het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch - barsten de bewoners van de sprookjesachtige wereld langzaam uit hun &lsquo;bubbel&#39;. (Foto: Bob Karman)</p>

In ‘Bubbelonia' - te zien van 26 tot en met 30 december in het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch - barsten de bewoners van de sprookjesachtige wereld langzaam uit hun ‘bubbel'. (Foto: Bob Karman)

(Foto: Bob Karman)

Bubbelonia: acrobatiespektakel in de kerstvakantie

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | De dagen worden korter, Sinterklaas is in het land en voor je het weet staat de kersboom in huis. De decembermaand kan weer gevuld worden met warmte en gezellig. Ook Theater aan de Parade brengt de kerstsfeer naar Den Bosch met de muzikale familievoorstelling ‘Bubbelonia’ van Corpus Acrobatics. 

‘Bubbelonia’ is van 26 tot en met 30 december te zien in het Jheronimus Bosch Art Center. Corpus Acrobatics neemt je in ‘Bubbelonia’ mee naar een fantasierijke dierenwereld vol bubbels, amfibieën, hybride wezens en zeemeerminnen. Geïnspireerd op het surrealistische werk van Jheronimus Bosch én door de hedendaagse coronabubbel. In ‘Bubbelonia’ barsten de bewoners van de sprookjesachtige wereld langzaam uit hun ‘bubbel’: na de vele maatregelen, quarantaines en lockdowns, vieren en beleven zij hun herwonnen, nieuwe vrijheid. Er is weer ruimte voor elkaar en de wereld om hen heen. Nu we langzaam uit onze bubbel stappen, is het tijd voor zelfreflectie: hoe verhouden we ons tot elkaar en de planeet?

Livemuziek

Corona heeft volgens het acrobatiek theatergezelschap niet alleen veel ellende en verdriet veroorzaakt, maar biedt ook inspiratie en nieuwe kansen. “Wij dagen in onze hoop- en humorvolle voorstelling bezoekers uit om het avontuur aan te gaan en om samen een nieuw evenwicht tussen mensen en natuur te creëren”, vertelt Vincent Michels, die samen met Marley Eltz de choreografie voor zijn rekening neemt. De bijzondere livemuziek in de voorstelling wordt verzorgd door een harpist en sopraan. Deze muziek is speciaal voor ‘Bubbelonia’ gecomponeerd en gearrangeerd door Bob Zimmerman.

Moment van bezinning

Het Jheronimus Bosch Art Center vormt het fraaie decor. “Een zeer toepasselijke locatie voor deze magische voorstelling, waarin bezoekers ongetwijfeld elementen uit de Tuin der Lusten zullen herkennen”, aldus Bregtje Radstake, hoofd programmering van Theater aan de Parade. Ze is dan ook trots op deze coproductie vol prachtige muziek, indrukwekkende kostuums, aansprekend poppenspel en spectaculaire acrobatie. Bregtje: “Naast het visuele spektakel biedt de voorstelling ook een sterke inhoudelijke boodschap. Een moment van bezinning, die goed past bij deze tijd én de kerstgedachte.”

Praktische informatie

Een kaartje kost 12,50 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 7,50 euro. Je toegangsbewijs voor ‘Bubbelonia’ is meteen ook een kaartje om rond te dwalen in het Jheronimus Bosch Art Center. Kijk voor kaartverkoop en meer info op www.theateraandeparade.nl.

Meer berichten