Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Schilder Micha&euml;l de Kok (links) ontvangt in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch de Will en Jan van Hoof Kunstprijs Noord-Brabant 2021 uit handen van gedeputeerde Stijn Smeulders.&nbsp;</p>

Schilder Michaël de Kok (links) ontvangt in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch de Will en Jan van Hoof Kunstprijs Noord-Brabant 2021 uit handen van gedeputeerde Stijn Smeulders. 

(Foto: )

Prestigieuze kunstprijs voor Michaël de Kok

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Michaël de Kok wint dit jaar de Will en Jan van Hoof Kunstprijs Noord-Brabant. De prijs werd donderdag in Het Noordbrabants Museum voor de vierde keer uitgereikt aan een Brabantse kunstenaar met bewezen talent. Stijn Smeulders - gedeputeerde Cultuur van de provincie Noord-Brabant - overhandigde de prijs.

Michaël de Kok (Hilvarenbeek, 1958) is opgegroeid in een kunstenaarsfamilie en woont en werkt inmiddels in Tilburg. Hij kent veel waardering in België, maar exposeerde ook in New York. In zijn herkenbare werk staat het landschap centraal. De Kok verbeeldt wolken, bergen, grasvlaktes, valleien en meren met fraaie kleurvlakken, subtiele schakeringen en spannende contrasten. De schilderijen tonen de oneindigheid van het landschap. Voor de prijs heeft Het Noordbrabants Museum drie kunstwerken geselecteerd die een goed overzicht geven van zijn oeuvre. Deze zijn donderdag onthuld en zijn voorlopig nog in Het Noordbrabants Museum te bewonderen.

Over de prijs

De Will en Jan van Hoof Kunstprijs Noord-Brabant is een oeuvreprijs toegekend aan Brabantse kunstenaars met een succesvol kunstenaarsparcours. De laureaat wordt gekozen door Het Noordbrabants Museum, waarna de kunstenaar de opdracht krijgt om in een tijdsspanne van maximaal één jaar een kunstwerk voor het museum te vervaardigen. Dit werk wordt vervolgens toegevoegd aan de permanente collectie.

Meer berichten