Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>De Bossche kunstenaar Marieke Peters breekt voorzichtig &eacute;&eacute;n van haar glazen panelen.</p>

De Bossche kunstenaar Marieke Peters breekt voorzichtig één van haar glazen panelen.

(Foto: Michael Bögels)

Crowdfunding voor reizende tentoonstelling met troostkunst

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Zeven sociaal bewogen kunstenaars verdiepen zich voor het project ‘Op glad ijs’ in het thema verlies. De ervaringen die zij opdoen, vertalen ze door naar aangrijpende kunst in grafische technieken. 

Met de resultaten wil het Grafisch Atelier Den Bosch laten zien dat kunst in crisistijden kan zorgen voor troost en verbinding. De bedoeling is er een reizende tentoonstelling over te maken, om een zo’n breed mogelijk publiek te bereiken. Voor de realisatie is het Grafisch Atelier nu een crowdfunding gestart. Ga hiervoor naar www.voordekunst.nl/projecten/12732-op-glad-ijs-een-expositie-over-verlies-1..

De kunstenaars

Kunstenaars Choi Wong, Hanna de Haan, Marieke Peters, Marijn Kuijper, Mignon Nusteling, Peim van der Sloot en Sioejeng Tsao werken binnen verschillende disciplines. Wat ze gemeen hebben is een diepe fascinatie voor mensen en hun kwetsbaarheid. Het Grafisch Atelier bracht hen in contact met het Vicki Brownhuis, stichting Exodus, Bond Precaire Woonvormen en stichting Ismes die zich inzetten voor mensen die verlies aan den lijve ondervinden.

Losse glasscherven

Zo sprak de Bossche kunstenaar Marieke Peters met ex-gedetineerden en mensen met kanker. “Eigenlijk zijn deze mensen gebroken door alles wat ze hebben meegemaakt. Ik heb daarom bedacht om losse glasscherven te versmelten tot een nieuw werk, vergelijkbaar met het proces dat ze moeten doorstaan.”

Meer berichten