Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Dromen komen uit voor Henk Poort die samen met zijn Big Band naar Den Bosch afreist.&nbsp;</p>

Dromen komen uit voor Henk Poort die samen met zijn Big Band naar Den Bosch afreist. 

(Foto: William Rutten)

Operazanger Henk Poort komt met zijn Big Band naar Den Bosch

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Operazanger Henk Poort deed twee jaar geleden mee aan ‘Beste Zangers’ waar hij een legendarische performance neerzette met zangeres Floor Jansen. Binnen no-time ging het optreden de hele wereld over. Sindsdien heeft de zanger geen tijd meer om stil te zitten en was hij onder andere terug te zien in de talentenjacht ‘We Want More’. In het voorjaar gaat hij op tournee én komt hij op 16 maart met zijn Big Band naar Den Bosch. 

Met zijn Big Band en het mooiste materiaal uit ‘American Songbook’ komt hij naar Den Bosch. Het is de verzamelnaam van de duizenden tijdloze songs die zijn geschreven door wereldberoemde componisten en tekstdichters als George & Ira Gershwin, Leonard Bernstein, Oscar Hammerstein, Cole Porter en Johnny Mercer. Deze inmiddels ‘klassieke’ Amerikaanse populaire muziek vormt de bakemat van onze Westerse lichte muziek en Henk komt het met veel plezier opvoeren in Den Bosch.

Tweede jeugd

“Het is bijna surrealistisch wat mij is overkomen. Het voelt alsof ik aan mijn tweede jeugd ben begonnen. Ik heb nog nóóit zo veel werk gehad en ik voel me als herboren”, aldus de zanger. 

Praktische informatie

Henk Poort en zijn Big Band zie je op woensdag 16 maart in HAL8 van de Brabanthallen. Meer info en tickets: theateraandeparade.nl.

Meer berichten