Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Voorlezen is gezellig en super leerzaam. Vandaar dat &#39;Verhaaltjestijd&#39; van Huis73 in Den Bosch online verder gaat.&nbsp;</p>

Voorlezen is gezellig en super leerzaam. Vandaar dat 'Verhaaltjestijd' van Huis73 in Den Bosch online verder gaat. 

(Foto: Angeline Swinkels)

Huis73 leest alle peuters en kleuters noodgedwongen online voor

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | De bibliotheek is open, maar het voorlezen in de bieb kan helaas (nog) niet. Daarom organiseert Huis73 online voorlezen voor alle peuters en kleuters uit Den Bosch en omstreken, gezellig bij jou in de woonkamer. 

Iedere woensdag en vrijdag kun je live meeluisteren via Zoom. Want wat is er nou fijner dan even wegdromen bij een fijn verhaaltje? Iedere woensdag- en vrijdagochtend om precies 10.15 uur leest Marloes een verhaaltje voor aan kinderen vanaf 2 jaar. En op woensdagmiddag om 15.00 uur is er een speciaal voorlees halfuurtje voor kleuters vanaf 3 jaar. Het wordt een online feestje met niet alleen een mooi verhaal, maar ook leuke interactie en natuurlijk muziek. Meedoen met ‘Verhaaltjestijd Online’ gaat heel eenvoudig met behulp van een link van Zoom. Op bit.ly/onlinevoorlezen vind je alle relevante informatie en spelregels.

Voorlezen is leuk én belangrijk

Voorlezen is gezellig en super leerzaam. Het is belangrijk dat kinderen al vanaf jonge leeftijd aangemoedigd worden om te lezen en het plezier van lezen ontdekken. (Voor)lezen prikkelt de fantasie, is goed voor het inlevingsvermogen en ontwikkelt het taalgevoel. Met een kwartier voorlezen per dag leren kinderen al zo’n 1.000 nieuwe woorden per jaar! Zo worden kleintjes grote lezers.

Meer berichten