Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>In zes workshops bespreekt Marie Jos&eacute; Eijkemans steeds een ander thema uit de hedendaagse kunst.</p>

In zes workshops bespreekt Marie José Eijkemans steeds een ander thema uit de hedendaagse kunst.

(Foto: )

Cursus ‘Kijken naar Kunst van Nu’ bij Willem Twee in Den Bosch

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Ook in 2022 verzorgt kunstspecialist Marie José Eijkemans (hoofd educatie van Museum De Pont in Tilburg) de cursus ‘Kijken naar Kunst van Nu’ bij Willem Twee muziek en beeldende kunst in Den Bosch.

In zes workshops bespreekt zij, aan de hand van de tentoonstellingen die op dat moment bij Willem Twee te zien zijn, steeds een ander thema uit de hedendaagse kunst. Elke workshop bestaat uit een lezing en een kijkoefening in de tentoonstelling. In de eerste workshop op zondag 30 januari gaat Marie José, naar aanleiding van de solotentoonstelling van Emiel Zeno in de Kunstruimte, in op het fenomeen ‘site specific art’: kunstwerken die voor een specifieke plek worden gemaakt en reageren of gebruik maken van die omgeving.

Aanmelden

Je kunt nu tegen een gereduceerd tarief een Passe Partout kopen voor alle workshops, maar deze zijn ook los van elkaar bij te wonen. De workshops zijn op de laatste zondagen van de maand bij Willem Twee muziek en beeldende kunst aan de Boschdijkstraat 100 in Den Bosch. Data: 30 januari, 24 april, 26 juni, 28 augustus, 30 oktober en 27 november. Aanvangstijd: 11.30 uur. Mocht Willem Twee op 30 januari nog niet open kunnen, dan verplaatst deze workshop naar 27 februari. Met een combiticket kun je na afloop van de workshop genieten van een heerlijke, duurzame lunch in het Willem Twee Café. Meer info en tickets: www.willem-twee.nl.

Meer berichten