Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Wie wordt de opvolger van Bram van de Glind (winnaar CTA 2021)?</p>

Wie wordt de opvolger van Bram van de Glind (winnaar CTA 2021)?

(Foto: Robert Arts)

Finale Conservatorium Talent Award 2022 in de Verkadefabriek

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Conservatorium Talent Award (CTA) is een uniek muzikaal jazzevenement dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan aanstormend talent in verschillende disciplines: van zang tot gitaar en van trombone tot contrabas. De beste studenten van zeven Nederlandse conservatoria strijden op zondag 22 mei in de Verkadefabriek om de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2022. 

De finalisten van deze elfde editie van de Conservatorium Talent Award 2022 zijn in willekeurige volgorde: Jim van de Klundert (Koninklijk Conservatorium Den Haag), Maarten Combrink (Conservatorium van Amsterdam), Sebastiaan Visser (ArtEZ, Zwolle), Mees Booden (Codarts Rotterdam), Mark Schimmel (Prins Claus Conservatorium Groningen), Fenne Scholten (HKU Utrechts Conservatorium) en Peter Willems (Conservatorium van Maastricht). 

Vakkundige jury

Tijdens het gratis te bezoeken dagprogramma speelt iedere finalist een set (met in ieder geval een zelfgeschreven compositie) met eigen band. De kandidaten worden hierop beoordeeld door een vakkundige jury. ’s Avonds treden de kandidaten op met het befaamde Jazz Orchestra of the Concertgebouw, waarna de prijzen worden uitgereikt. Voor het feestelijke avondprogramma worden er toegangskaarten verkocht via de website van de Verkadefabriek: www.verkadefabriek.nl/agenda/te-gast-cta-jazz-in-duketown-kandidaten-jaz-127841.

Prijzen

Conservatorium Talent Award is onderdeel van Jazz in Duketown en wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 5.000 euro om te besteden aan talentontwikkeling en treedt ook op tijdens Jazz in Duketown 2022. Daarnaast wordt de Mingus-prijs voor de beste compositie uitgereikt. Hieraan is een geldbedrag van 1.000 euro verbonden. Deze compositieprijs wordt mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Mingus-fonds, een CultuurFonds op Naam voor jazz en geïmproviseerde muziek. Met de finalisten en leden van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw organiseert het Cultuurfonds bovendien uiteenlopende workshops voor jonge musici in de verschillende Brabantse regio’s.

Meer informatie

De wedstrijd is te bezoeken op zondag 22 mei in de Verkadefabriek aan de Boschdijkstraat 45 in Den Bosch. Kijk voor meer informatie over de Conservatorium Talent Award op www.jazzinduketown.nl/conservatorium-talent-award/.

Meer berichten