Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>&quot;Een foto ontstaat bij mij vaak uit bewondering voor de persoon die ik fotografeer. Er is een wederzijds vertrouwen en daaruit ontstaat een krachtige onbevreesdheid die ik heel inspirerend vind&quot;, aldus Harmen Meinsma.</p>

"Een foto ontstaat bij mij vaak uit bewondering voor de persoon die ik fotografeer. Er is een wederzijds vertrouwen en daaruit ontstaat een krachtige onbevreesdheid die ik heel inspirerend vind", aldus Harmen Meinsma.

(Foto: Harmen Meinsma)

Expositie fotograaf Harmen Meinsma in Verkadefabriek

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Fotograaf Harmen Meinsma exposeert in de Verkadefabriek twee fotoseries: kleurrijke nachtvlinders in de serie POSE! en jonge acteurs met uitbundige kostuums in de serie Arawak Teatro. De expositie is nu te zien.

Het clubleven staat er niet goed op in tijden van pandemie. Maar Harmen Meinsma wilde laten zien dat clubs veel meer zijn dan een besmettingshaard en legde tijdens de eerste lockdown kleurrijke nachtvlinders vast die experimenteren met extravagante outfits en nieuwe identiteiten. Trots en zelfbewust bewegen deze jongeren zich door het nachtleven van zijn woonplaats Rotterdam. Maar wat doe je als juist de plek waar je je vrij voelt, dicht gaat? In een studio met stylisten gaf Meinsma de jongeren ruimte om weer te stralen. Het resultaat is de serie POSE!.

Geïnspireerd door de mensen die Meinsma in het dagelijks leven tegenkomt, ontstond ook zijn meest recente fotoserie: Arawak Teatro. Via een contact op Curaçao, leerde Meinsma Franklin Salgado kennen. Salgado is de oprichter van diverse culturele manifestaties op het eiland, waaronder ook de formatie van vijf jonge acteurs in het theatergezelschap Arawak Teatro. Gekleed in uitbundige kostuums geven de jongeren street performances.

Kijk voor openingstijden en aanvullende informatie op de website van de Verkadefabriek: www.verkadefabriek.nl.

Meer berichten