Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Ter afsluiting van de meimaand in de Sint Cathrienkerk, bespeelt Willem Hörmann (foto) op zaterdagmiddag 28 mei het monumentale Vollebregtorgel.
Ter afsluiting van de meimaand in de Sint Cathrienkerk, bespeelt Willem Hörmann (foto) op zaterdagmiddag 28 mei het monumentale Vollebregtorgel. (Foto: )

Orgelconcert in de Sint Cathrienkerk

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Ter afsluiting van de geslaagde serie van vier orgelconcerten tijdens de meimaand in de Sint Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof in Den Bosch, bespeelt Willem Hörmann op zaterdagmiddag 28 mei het monumentale Vollebregtorgel waarvan hij de vaste bespeler is. Het concert begint om 16.00 uur, duurt een half uur en is gratis toegankelijk.

Op het programma staan werken van César Franck, Gu Wei (“When the mountains sing…”) en van de Fransman Théodore Dubois, die in 1877 Camille Saint-Saëns opvolgde als organist van de Madeleine. Willem Hörmann kan terugzien op een imposante carrière als organist. Hij gaf concerten in onder andere de Verenigde Staten, Canada en diverse Europese landen. Zijn repertoire is bijzonder uitgebreid.

Meer berichten