Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Het werk You And Me van Jeroen Blok.</p>

Het werk You And Me van Jeroen Blok.

(Foto:)

Galerie Ruby Soho presenteert Blinded By The Lights

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | De Bossche galerie Ruby Soho presenteert de solotentoonstelling Blinded By The Lights van Jeroen Blok. “Een tentoonstelling vol nieuwe werken, een wereld volspitsvondige collages, absurde beeldcombinaties en intens aantrekkelijke, abstractewerken. Een wereld waarin je ogen te kort lijkt te komen”, aldus de galerie. De opening vindt plaats op zondag 19 juni van 14.00 tot 17.00 uur

De galerie vertelt: “Blok bevlogen of gedreven noemen is een understatement, bezeten komt eerder in de buurt. Zijn werk ontstaat uit een waanzinnige innerlijke drive, kunst maken omdat je niet anders kunt. Dat uit zich in een enorme werklust en productie. Hetgeen direct terug te zien is in de totale overname van de galerie, waar een groot aantal werken te zien is. Het middelpunt van de tentoonstelling is het vijfluik After We Are Gone van ruim 4 meter breed. Hierin komen de verschillende door Blok gebruikte technieken samen in een nieuw geschapen wereld. Als kijker duik je erin, je moet de tijd nemen om alle details van elk beeld op te nemen en het zo volledig te ervaren. Zijn werk kenmerkt zich tevens door een kritische houding, een commentaar op wat zich in de wereld afspeelt. Dit gaat gepaard met een groot verlangen naar vrijheid, een verzet tegen elke vorm van betutteling of beteugeling. Zo duikt in het nieuwe werk van Blok geregeld de mens als kleine en nietige wezens op, die zich gewonnen geven of zich los proberen te worstelen van de status quo. De resultatenzijn gedurfd, dan weer ingetogen en poëtisch. Ga mee op reis en verdwaal in de wereld van Jeroen Blok.”

Praktisch
De expositie is te zien van 19 juni tot en met 10 juli. De opening vindt plaats op zondag 19 juni van 14.00 tot 17.00 uur en de finissage op zondag 10 juli van 14.00 tot 17.00 uur. De expositie is geopend op dinsdag en donderdag van 13.30 tot 17.00 uur of op afspraak.

Meer berichten