Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
De verkoop van het nieuwe theaterseizoen is gestart. Geniet van de leukste musicals zoals 'Blind date' met onder andere Freek Bartels. (Foto: Roy Beusker)
De verkoop van het nieuwe theaterseizoen is gestart. Geniet van de leukste musicals zoals 'Blind date' met onder andere Freek Bartels. (Foto: Roy Beusker) (Foto: Roy Beusker)

Kaartverkoop nieuw theaterseizoen 2022-2023 van start gegaan

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Het startsein is gegeven. Afgelopen 14 juni is de kaartverkoop voor het gloednieuwe theaterseizoen 2202-2023 van start gegaan. Een seizoen waarbij Theater aan de Parade nog één keer op tournee gaat langs diverse locaties in Den Bosch en regio. Het publiek mag zich verheugen op grote namen, een prachtige klassieke programmering, toptoneel van nieuwe makers en gerenommeerde gezelschappen én er is weer genoeg te zien en te beleven voor de jeugd. Het volledige aanbod, zo’n 200 voorstellingen, is vanaf nu in verkoop.

Theater aan de Parade is er voor iedereen. Dat blijkt uit de brede programmering. Musicalliefhebbers kunnen aansluiten bij ‘Blind Date’ met onder andere Freek Bartels. Voor cabaretfanaten heeft het theater bijvoorbeeld Nienke Plas en nieuw talent Ramon Chatrer weten te strikken. Toneel is er in alle soorten en maten met ‘Momentum’ met onder andere Waldemar Torenstra, ‘Sartre & de Beauvoir’ van Het Zuidelijk Toneel en ‘Een leven’ met Benja Bruijning. 

Luister je liever naar muziek met een beat of klassieke klanken? Dan tipt Theater aan de Parade de concerten van Lenny Kuhr, Iris Hond en Stabat Mater. Voor de leergierige theaterbezoekers zijn er theatercolleges van Brainpower en Evi Hanssen en de doorgewinterde operafans kunnen hun hart ophalen met de Franse sopraan Katia Ledoux.

Meer aandacht voor toneel

Toneel krijgt de komende jaren nog meer aandacht bij Theater aan de Parade. Daarom mag het publiek komend seizoen uitkijken naar onder meer ‘Momentum’, een nieuwe toneeltekst van Lot Vekemans, de solovoorstelling ‘Een Leven’ van Benja Bruijning, publiekslieveling van afgelopen theaterseizoen ‘Sartre & de Beauvoir’ van Het Zuidelijk Tonee en de confetti-voorstelling Queer Planet waarin hokjes niet meer meedoen en ‘queerness’ gevierd wordt. Daarnaast introduceert het theater de serie ‘Toneelkijkers’ voor beginnende toneelkijkers, verdieping zoekers en mensen die het beu zijn alleen naar het theater te gaan.

Approved by the NEXT generation

TP NEXT is nieuw, actueel en hét platform voor the next generation van Theater aan de Parade. TP NEXT zijn jongeren tussen de 15 en 25 jaar die gevraagd én ongevraagd meedenken en niet bang zijn om hier een daar een kritisch nootje te kraken. Voor het komende seizoen is aan TP NEXT gevraagd kritisch naar het programma te kijken en daarin aan te geven welke voorstellingen zij zouden aanraden bij hun leeftijdsgenoten. Dat is best een mooi lijstje geworden. Je herkent ze aan het ‘Approved by the NEXT generation’ logo. Zo helpen ze jongeren keuzes te maken in het grote aanbod.

Cultureel hete zomer

Deze zomer staat bol van de culturele activiteiten. Van de TUINSESSIES in de Paleistuin van Het Noodbrabants Museum en de bijzondere voorstelling ‘Spuug van God’ bij zonsondergang tot Boulevard. Theater is er voor iedereen, dus organiseert Theater aan de Parade samen met onder andere Job Greuter de voorstelling ‘Metamoorfose’. Een prikkel- en geluidsarm theatraal concert dat bestaat uit vijf monologen en vijf gezongen stukken.

Ook de studenten van de Koningstheateracademie zitten deze zomer niet stil. Zij gaan op 1 juli, onder leiding van Minou Bosua en Michiel Lieuwma, in gesprek over de rol van humor en de cancelculture. Deze zomer wordt heet, heter, heetst. Maar voor het zover is, trapt Theater aan de Parade eind juni eerst af met Opera op de Parade.

Kaarten voor het nieuwe theaterseizoen bestel je via www.theateraandeparade.nl.

Meer berichten