Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Het werk You And Me van Jeroen Blok.
Het werk You And Me van Jeroen Blok.

Expositie ‘Blinded By The Lights’ bij galerie Ruby Soho in Den Bosch

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | De Bossche galerie Ruby Soho presenteert de solotentoonstelling Blinded By The Lights van Jeroen Blok. “Een tentoonstelling vol nieuwe werken, een wereld volspitsvondige collages, absurde beeldcombinaties en intens aantrekkelijke, abstracte werken”, aldus de galerie. 

Een wereld waarin je ogen te kort lijkt te komen. Blok bevlogen of gedreven noemen is een understatement, bezeten komt eerder in de buurt. Zijn werk ontstaat uit een waanzinnige innerlijke drive, kunst maken omdat je niet anders kunt. Dat uit zich in een enorme werklust en productie. Hetgeen direct terug te zien is in de totale overname van de galerie, waar een groot aantal werken te zien is. Het middelpunt van de tentoonstelling is het vijfluik After We Are Gone van ruim 4 meter breed. Hierin komen de verschillende door Blok gebruikte technieken samen in een nieuw geschapen wereld. Als kijker duik je erin, je moet de tijd nemen om alle details van elk beeld op te nemen en het zo volledig te ervaren. Blok’s werk kenmerkt zich door een kritische houding, een commentaar op wat zich in de wereld afspeelt. Dit gaat gepaard met een groot verlangen naar vrijheid, een verzet tegen elke vorm van betutteling of beteugeling.

Praktische informatie

De expositie is te zien tot en met 10 juli en is geopend op dinsdag en donderdag van 13.30 tot 17.00 uur of op afspraak. De galerie is te vinden aan de Boschveldweg 469.

Meer berichten