Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Eerste prijs winnaar Freek van Zoest met zijn werk Antonius Gerardus.</p>

Eerste prijs winnaar Freek van Zoest met zijn werk Antonius Gerardus.

(Foto: Gerard Monté)

Huis73 Kunstprijs uitgereikt aan Freek van Zoest

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Plebaan Vincent Blom heeft op 10 juni de winnaars van de Huis73 Kunstprijs bekend gemaakt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kunstenaar die het beste, creatiefste, meest inspirerende kunstwerk heeft gemaakt binnen een vooraf bepaald thema. Deze editie werd er samengewerkt met de organisatie van 800 jaar Sint-Jan.

Maar liefst 95 professionele en amateurkunstenaars uit Den Bosch en omstreken hebben zich zich aangemeld als deelnemer voor de Huis73 Kunstprijs. Binnen het thema ‘Beleef de Sint-Jan’ hebben zij werk in de meest uiteenlopende disciplines ingestuurd. Alle deelnemende werken zijn vervolgens beoordeeld door een professionele jury. Onder het toeziend oog van ruim 150 aanwezigen werden op vrijdag 10 juni door Blom de in totaal vier winnaars bekend gemaakt. Een eervolle vermelding ging naar Hanneke van Opdorp voor haar werk ‘Mirakel’. De derde plek was voor Monique van den Boomen en haar beeldje ‘Maria scheepje’. Wendy Smolders wist met haar werk ‘Kracht!’ de tweede plek te behalen. De eerste plek was voor Freek van Zoest. Zijn drieluik ‘Antonius Gerardus’ werd door de jury omschreven als “heel zeker en direct opgezet.” 

Na de uitreiking werd de expositie officieel geopend. Deze is tot en met 11 september gratis te bezichtigen. Daarnaast toont Huis73 tot en met 17 juli een expositie bestaande uit schatten van de Sint-Jan.

Meer berichten