Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Een bijzondere voorstelling van Willem de Bruin zie je tijdens zonsondergang bij het voormalige Brabantbad in het Prins Hendrikpark.&nbsp;</p>

Een bijzondere voorstelling van Willem de Bruin zie je tijdens zonsondergang bij het voormalige Brabantbad in het Prins Hendrikpark. 

(Foto: Bas de Brouwer)

Theaterdebuut Willem de Bruin met de voorstelling ‘Spuug van God’

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | De zonsondergang is een magisch moment om de dag mee af te sluiten. Met de voorstelling ‘Spuug van God’ wordt dat moment nog veel specialer. Willem de Bruin, bekend van The Opposites, maakt zijn theaterdebuut met de voorstelling ‘Spuug van God’. 

Een bijzondere voorstelling waarin Willem je aan het denken zet. Dat doet hij met de vraag wat het betekent om als gekleurde jongen op te groeien in een oer-Hollands dorp in de polder. Het publiek kijkt naar een glazen kubus, gemaakt van halve spiegels. Soms zie je een glimp van Willem die middenin de kubus staat. Alleen die verdwijnt ook weer, zo blijf je aan elk woord hangen.

Van Willem zijn er veel versies. Hij is niet anders gewend dan zich aan te passen aan de situatie. Voor elke situatie filtert hij een stukje Willem weg of voegt een ander element toe. Steeds weer aanpassen, daar is Willem een kei in. Zijn monoloog wordt afgewisseld met muziek en rapnummers. Hiermee houdt Willem je aandacht erbij, met weinig elementen. 

Praktische informatie

Spuug van God’ zie je op 8 en 9 juli bij het voormalige Brabant Bad in het Prins Hendrikpark.

Meer berichten