Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Ontwerper Lotte Meeuse is uitgeroepen tot winnaar van de Lucasprijs.
Ontwerper Lotte Meeuse is uitgeroepen tot winnaar van de Lucasprijs.

Ontwerper Lotte Meeuse wint prestigieuze Lucasprijs 2022

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Lotte Meeuse, afgestudeerd bij de studie New Design & Attitudes aan kunstacademie St. Joost in Den Bosch, is uitgeroepen tot winnaar van de Lucasprijs 2022 én krijgt een geldbedrag van 2500 euro. 

De gemeente ‘s-Hertogenbosch stelt deze prijs jaarlijks ter beschikking voor het beste werk van de Bossche afgestudeerden van St. Joost. Mike van der Geld, wethouder Cultuur, vertelt waarom: “’s-Hertogenbosch is de Cultuurstad van het Zuiden. Cultuur verbindt mensen! Met de Lucasprijs moedigen we jonge kunstenaars aan en bieden we ze een mooie eerste opstap in hun carrière. Gefeliciteerd Lotte met deze prijs, we hopen nog veel van je te horen en te zien!”. De bekendmaking van de winnaar vond op 28 juni plaats tijdens de diploma-uitreiking van de bacheloropleidingen van St. Joost. 

Lotte Meeuse studeerde af met het project ‘Hypersaline’. De jury prijst Lotte om haar doel om maatschappelijke impact te bereiken, haar overtuigende presentatie en het uitvoerige proces waarbij ze zowel nationaal als internationaal relaties heeft opgebouwd: “Lotte kijkt met een geëngageerde blik naar onze wereld en hoe we die duurzaam kunnen maken door het toepassen van zout, een natuurlijk materiaal dat onze leefwereld enerzijds bedreigt en anderzijds een redding kan zijn”.

Genomineerden

Lotte is gekozen uit een totaal van drie genomineerden, die zijn voorgedragen door extern deskundigen. Naast Lotte waren genomineerd: Laszlo Goudman van de studie Art & Research en Dune van Rumpt van de studie Illustrated & Animated Storytelling.  

Jury

De jury van de Lucasprijs bestond dit jaar uit voorzitter René Bosma, directeur van St. Joost School of Art & Design, en twee gerenommeerde deskundigen op het gebied van beeldende kunst en design: Dennis Elbers, directeur Graphic Matters/Blind Walls Gallery en Lobke Broos, directeur ROOF-A. De jury vond alle nominaties inspirerend en een toonbeeld van hoe individueel talent zich op een onderscheidend niveau kan ontwikkelen in de loop der jaren.

NOW SHOW 2022

Met trots presenteert St. Joost School of Art & Design de Graduation Show NOW SHOW van 30 juni t/m 3 juli. Kom naar de expositie op onze academielocatie in Den Bosch, het Werkwarenhuis (aan de Tramkade) of de academie in Breda waar de afstudeerders van de bacheloropleidingen hun projecten presenteren. Bezoek één van de vele events, koop een uniek werk in de shop of bekijk het werk op het online platform https://www.nowshow.nl/. Iedereen is van harte uitgenodigd: mis het niet!

St. Joost School of Art & Design  

De kunstenaars en designers van de toekomst worden opgeleid bij St. Joost School of Art & Design in Breda en Den Bosch. Al meer dan 200 jaar de´ kunstacademie voor hoogstaand kunstonderwijs met een sterke persoonlijke benadering. St. Joost School of Art & Design maakt onderdeel uit van Avans Hogeschool, al jaren de beste hogeschool van Nederland. Wij bereiden onze studenten voor op een beroep in de wereld van kunst, design en de creatieve industrie. Studenten kunnen bij St. Joost School of Art & Design kiezen uit vier bachelor studies: Art & Research, New Design & Attitudes, Illustrated & Animated Storytelling, Photography, Film & the Digital. Bij ons Master Institute of Visual Cultures bieden we Engelstalige masteropleidingen aan op het gebied van Animation, Ecology Futures, Situated Design en Visual Arts & Post-Contemporary Practice die goed aansluiten op onze bachelor studies.  

Meer berichten