Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Er wordt al weken lang druk gerepeteerd op locatie in Heeswijk-Dinther.</p>

Er wordt al weken lang druk gerepeteerd op locatie in Heeswijk-Dinther.

(Foto: Emile Lockefeer)

Bossche opera in Natuurtheater De Kersouwe

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

REGIO | De Vereniging Bossche Opera (VBO) presenteert op zaterdag 9 juli in samenwerking met de Vereniging Osse Opera (VOO), het Filharmonisch Orkest in ‘s-Hertogensbosch (FOH) en vijf professionele solisten de productie ‘Opera onder de sterren’ in het Natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Zij gaan de opera Cavalleria rusticana van Pietro Mascagni opvoeren.

De VBO laat weten: “De leden van de zangverenigingen en het orkest evenals de solisten zien reikhalzend uit naar deze avond waarop zij na twee maal uitstel eindelijk mogen optreden in de open lucht. Het ziet ernaar uit dat ze een mooi resultaat gaan neerzetten. Ze rekenen daarbij op een warme, windstille zomeravond om het publiek onder de bomen van het openluchttheater te laten genieten van een unieke voorstelling door zo’n 150 muzikanten en zangers. Ze raden het publiek aan een kussentje en een dekentje mee te nemen, want het kan ‘s avonds flink afkoelen. Voor de pauze brengen zij enkele stukken van Puccini, Bizet en Verdi. Na de pauze zingen en spelen ze het verhaal van liefde, passie, overspel en dood in de vijf kwartier durende eenakter Cavalleria rusticana, wat zoiets betekent als Boerse Ridderlijkheid.”

Praktische informatie

De voorstelling duurt van 20.30 tot 23.00 uur. Bij slecht weer verhuist de voorstelling naar 10 juli. Kaartjes zijn te verkrijgen op kersouwe.nl/agenda/opera-onder-de-sterren en kosten 29 euro inclusief 1,50 euro reserveringskosten.

Meer berichten