Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
"Ik heb enorm veel zin om met elkaar door de gangen van de Verkadefabriek te zwieren", aldus Minou Bosua, artistiek leider van MINOUX.
"Ik heb enorm veel zin om met elkaar door de gangen van de Verkadefabriek te zwieren", aldus Minou Bosua, artistiek leider van MINOUX.

Verkadefabriek blij met nieuw huisgezelschap

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Theatergezelschap MINOUX kan zich voortaan huisgezelschap van de Verkadefabriek noemen. De Bossche theaterorganisatie rondom cabaretière en theatermaker Minou Bosua gaat voor langere tijd een creatieve verbintenis aan met de Verkadefabriek.

Al sinds 2019 is MINOUX met enige regelmaat in de Verkadefabriek te zien, onder andere met de succesvolle voorstellingen ‘Moeder mag niet dood’ en ‘Niet de vaders’. Vanaf dit najaar committeren beide organisaties zich voor langere tijd aan elkaar. Minou Bosua, artistiek leider van MINOUX over de samenwerking: “Ik heb enorm veel zin om met elkaar door de gangen van de Verkadefabriek te zwieren. De deur door, de straat op, de stad in, iedereen mee te nemen die we tegenkomen en dan weer terug naar ‘t honk”.

Bewustzijnsamusement
MINOUX ontwikkelt een nieuwe vorm van theater die zij ‘bewustzijnsamusement’ noemt: Artistiek leider Minou Bosua maakt theater om bestaande, belemmerende structuren van samenleven te onderzoeken en een blik op vrije ruimte te bieden. Daarbij neemt steeds een specifieke groep uit de samenleving deel. Samen met maatschappelijke en culturele organisaties creëert ze van deze groep een duurzame, sociaal culturele community voor kwetsbare, eenzame of gewoon enthousiaste mensen op zoek naar verbinding.

Fan van Minou
Directeur van de Verkadefabriek Jeffrey Meulman is blij met de nieuwe samenwerking: “Ik ben fan van Minou haar manier van werken. Ik heb veel waardering voor de wijze waarop ze de verbinding met de community aan gaat. Iets waar we ons in de Verkadefabriek ook steeds meer mee bezighouden.”

Zes huisgezelschappen
De Verkadefabriek werkt nauw samen met zes huisgezelschappen, die ook hun try-outs en premières in de Verkadefabriek beleven. Naast nieuwkomer MINOUX zijn dit Paleis voor Volksvlijt, Theater Artemis, Panama Pictures, Matzer Theaterproducties en niet te vergeten Lucas De Man.

POW WOW
Het volgende project van MINOUX is POW WOW. Geen traditionele theatervoorstelling, maar een feestelijke stamvergadering met dans, verhalen en muziek, geïnspireerd op ceremoniële bijeenkomsten van de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Hierin nodigt Minou Bosua je uit om mee te praten in de stamvergadering die bevraagt hoe wij zorgen voor onze vaders en moeders, vanuit verschillende overtuigingen en tradities.

Kaartverkoop
POW WOW is vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober te zien in de Verkadefabriek in Den Bosch. Kaarten zijn online te koop via de website: verkadefabriek.nl.

Meer berichten