Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>In de functionele lokalen van De Tijd en Ruimte - zoals het theater, het ontdeklokaal en de werkplaats - kan ieder zijn of haar passie verder ontplooien.</p>

In de functionele lokalen van De Tijd en Ruimte - zoals het theater, het ontdeklokaal en de werkplaats - kan ieder zijn of haar passie verder ontplooien.

(Foto: )

Goed nieuws voor Bossche democratische school

  •   keer gelezen   Onderwijs

DEN BOSCH | De inspectie van het onderwijs heeft eind juni geconstateerd dat het voortgezet onderwijs van De Tijd en Ruimte aan de Jan Olieslagersstraat in Den Bosch tegemoet komt aan de criteria van de Leerplichtwet.

Tijdens het inspectiebezoek, dat tijdens de Koningsspelen plaatsvond, heeft De Tijd en Ruimte laten zien dat ze voldoet aan de wettelijke (kwaliteits)aspecten van de Leerplichtwet. Zo krijgen studenten op De Tijd en Ruimte voldoende aanbod en tijd om zich voor te bereiden op het vervolgonderwijs en de samenleving. 

“Na de goedkeuring voor het primair onderwijs zijn we trots nu ook de goedkeuring voor het voortgezet onderwijs gekregen te hebben. Dit waarborgt de ononderbroken leermogelijkheden van onze studenten. Zo kan iedere student zijn/haar eigen unieke potentieel bij ons ontwikkelen”, aldus voorzitter Stefanie Stolp. “Op deze school kan ik helemaal mezelf zijn, het voelt als een grote familie”, aldus student Melvin (13 jaar).

Functionele lokalen

De Tijd en Ruimte is een particuliere onderwijsinstelling voor studenten van 4 tot en met 21 jaar. Er is voldoende aanbod, maar geen vooraf vastgesteld curriculum. Studenten volgen hun eigen innerlijke motivatie om te leren wat op dat moment voor hen relevant is. In de functionele lokalen - zoals bijvoorbeeld het theater, het ontdeklokaal en de werkplaats - kan ieder zijn of haar passie verder ontplooien. Hierbij worden ze ondersteund door de medewerkers en worden vakdocenten betrokken bij de lessen die de studenten aanvragen.

Democratisch onderwijs

Op deze school is ieders stem gelijkwaardig. Alle studenten en teamleden hebben een gelijke stem en kunnen deelnemen aan de besluitvorming op school als ze iets willen veranderen. Ze leren hierdoor te vragen, te overleggen en te luisteren. Elke dag opnieuw leren ze keuzes te maken én de verantwoordelijkheid te dragen voor de keuzes die ze maken.

Informatiebijeenkomst

Elke derde donderdag van de maand om 20.00 uur organiseert de school een informatieavond voor geïnteresseerde kinderen, ouders en (toekomstige) teamleden. Locatie: Jan Olieslagersstraat 3 in Den Bosch. Kijk voor aanvullende informatie op de website: https://detijdenruimte.nl.. 

Meer berichten