Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Op donderdag 15 juli werd het Bosch MuziekAkkoord ondertekend bij Huis73. </p>

Op donderdag 15 juli werd het Bosch MuziekAkkoord ondertekend bij Huis73.

(Foto: )

Méér muziek in de klas voor Bossche basisschoolleerlingen

  •   keer gelezen   Onderwijs

DEN BOSCH | Structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolleerlingen, daar staat Méér muziek in de klas voor. Muziekverenigingen, de gemeente, het onderwijs en cultuuraanbieders hebben de krachten gebundeld om tot een Bosch MuziekAkkoord te komen. Op donderdag 15 juli werd dat Akkoord ondertekend bij Huis73. Helaas kon de geplande muzikale omlijsting door kinderen toen niet doorgaan. Aanstaande zondag is er een herkansing.

Kinderburgemeester Job, wethouders, schoolbestuurders en vertegenwoordigers van diverse culturele, muzikale en educatieve partners waren aanwezig voor deze officiële ondertekening. Muziekdocent Lex citeerde uit het lied van docente Roos Braam: “Muziek laat je hersens kraken en er gaan nieuwe luikjes open”. Jan Heijmans, College van Bestuur Signum zei: “Samen muziek maken laat onderlinge verschillen vervagen, muziek verbroedert!” Eigenlijk zou de ondertekening plaatsvinden op Zomerterras Zuid aan het Zuiderpark, maar dat ging wegens het slechte weer niet door. Gelukkig kon de ondertekening verplaatst worden naar Huis73. De geplande muzikale omlijsting door kinderen was daar helaas vanwege de beperkte binnenruimte niet mogelijk.

Alsnog een optreden

Op 19 september om 11.00 uur wordt de ondertekening van het MuziekAkkoord alsnog gevierd! De klas van Roos Braam van KC Meander en de blazersklas van Het Palet laten tijdens een concert bij de Orthense Harmonie de liedjes horen waarvoor ze zo lang geoefend hebben. Op deze manier ontvangen ze alsnog hun welverdiend applaus en is voor publiek te zien en te horen hoe veel plezier de kinderen beleven aan het muziek maken met elkaar. U bent welkom om te komen kijken en luisteren. Vrij toegang op het buitenterrein op Fort Orthen aan de Ketsheuvel 50. Bij slecht weer wordt het programma een week verplaatst.

Muziek brengt mensen samen

Waarom Méér muziek in de klas? Muziek raakt mensen en brengt ze samen. Het helpt kinderen te ontdekken wie ze zijn en wie ze willen worden. Het stimuleert hun inlevingsvermogen, de sociale binding en de creativiteit. Muziek wordt daarom in het onderwijs niet alleen ingezet als doél, maar juist als middel om te leren. De ambitie van het MuziekAkkoord is dat steeds meer muziekverenigingen en basisscholen zich aansluiten om zo muziekonderwijs dichtbij alle Bossche basisschoolleerlingen te brengen.

Koningin Máxima erevoorzitter

Méér Muziek in de Klas brengt als landelijk platform - met Koningin Máxima als erevoorzitter - regionale partijen samen om draagvlak én slagkracht te creëren voor structureel muziekonderwijs op basisscholen in Nederland en het Caraïbisch gebied. Kijk voor meer informatie over Méér Muziek in de Klas op www.meermuziekindeklas.nl of ga naar Facebook en Instagram.

Meer berichten