Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>De opening van de nieuwbouw van het Koning Willem I College door Stijn van Bosch.</p>

De opening van de nieuwbouw van het Koning Willem I College door Stijn van Bosch.

(Foto: Henk van Esch)

Dubbel feest op het Koning Willem I College in Den Bosch

  •   keer gelezen   Onderwijs

DEN BOSCH | Dinsdag 12 oktober opende het Koning Willem I College op feestelijke wijze de nieuwbouw aan de Onderwijsboulevard. Een dag later was er opnieuw goed nieuws te melden. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft akkoord gegeven voor een fusie tussen De Leijgraaf en het Koning Willem I College. Met ingang van 1 januari 2022 gaan beide onderwijsinstellingen verder als één bestuurlijke organisatie.

Op dinsdag 12 oktober was het groot feest op het Koning Willem I College in Den Bosch aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch. Deze dag werd de nieuwbouw officieel geopend. Het KW1C staat niet alleen voor toekomstbestendig en duurzaam onderwijs, maar ook voor innovatief techniekonderwijs. Daar is het nieuwe onderwijsgebouw hét voorbeeld van. Tijdens de feestelijke opening stonden de studenten natuurlijk centraal. Zo knipte Stijn van den Bosch van de Studentenraad van het KW1C het lint door. Dit lint werd omhoog gehouden met behulp van drones, die ook door studenten werden bestuurd. Na het officiële gedeelte mocht iedereen zichzelf rondleiden aan de hand van een plattegrond. Op elke verdieping was wel iets te doen of te zien.

Bestuurlijke fusie

Daarnaast maakt het Koning Willem I College een dag later een ander heugelijk feit wereldkundig. De Leijgraaf en het KW1C gaan namelijk fuseren! Sinds eind vorig jaar doen de twee Brabantse mbo-instellingen De Leijgraaf (Meierijstad, Oss en Cuijk) en het Koning Willem I College (Den Bosch) onderzoek naar de mogelijkheden voor een gezamenlijke toekomst. Op 12 oktober 2021 kwam het akkoord van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op de voorgenomen fusie. Dat betekent dat het Koning Willem I College en De Leijgraaf per 1 januari 2022 bestuurlijk gaan fuseren. Vanaf het schooljaar 2022-2023 worden de organisaties samengevoegd tot één onderwijsinstelling en zal de naam ‘Koning Willem I College’ aan de gevels prijken.

Breed en divers aanbod

De fusie tussen de twee instellingen draagt bij aan het in stand houden van een breed en divers aanbod van beroepsopleidingen in de regio Noordoost-Brabant. “De laatste tijd werkten we al intensief samen. We zijn enorm trots dat we straks vanuit één organisatie onderwijs mogen bieden in onze regio. Dat blijven we doen op de hoofdlocaties in ’s-Hertogenbosch, Oss, Meierijstad en Cuijk. We zetten de student centraal en maken gebruik van elkaars kwaliteiten om het onderwijs verder te versterken”, aldus Peer van Summeren, bestuurder van De Leijgraaf en Dominique Majoor en Jos van Kessel, namens het Koning Willem I College. Samen vormen zij met ingang van 1 januari 2022 het bestuur van de nieuwe organisatie.

Menselijke maat blijft behouden

De organisatie neemt weliswaar toe in omvang, maar het onderwijs blijft bij de nieuwe organisatie kleinschalig en in de regio georganiseerd. Dat was voor Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, één van de doorslaggevende factoren om een akkoord te geven op de fusie tussen het Koning Willem I College en De Leijgraaf. “Ik hecht veel waarde aan de menselijke maat. Ik wil dan ook oproepen om te doen wat nodig is om de menselijke maat te verankeren in de nieuwe organisatie, zodat leerlingen en studenten zich thuis voelen op een school en deel uitmaken van een kleine groep. Op basis van de fusieaanvraag heb ik er alle vertrouwen in dat de nieuwe organisatie hierin zal slagen”.

Meer weten over het Koning Willem I College. Kijk dan gewoon eens op de website: www.kw1c.nl.

Meer berichten