Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Het Koning Willem I College heeft besloten om de open dagen van vrijdag 26 en zaterdag 27 november te cancelen.</p>

Het Koning Willem I College heeft besloten om de open dagen van vrijdag 26 en zaterdag 27 november te cancelen.

(Foto: KW1C)

Open dagen Koning Willem I College gaan niet door!

  •   keer gelezen   Onderwijs

DEN BOSCH | Het toenemend aantal besmettingen, de oproep van het Outbreakmanagementteam (OMT) voor strengere maatregelen, zorgen vanuit de organisatie en het kabinet dat vrijdag weer een persconferentie geeft. Het zijn de redenen waarom het Koning Willem I College heeft besloten om de open dagen van vrijdag 26 en zaterdag 27 november te cancelen.

“Sinds de aangescherpte maatregelen hebben we de organisatie van onze open dagen steeds aangepast,” vertelt Jos van Kessel, voorzitter van het College van Bestuur. Omdat de overheid de Open Dag ziet als een onderwijsactiviteit, mochten ze vanuit het kabinet doorgaan, al is het met de nodige versobering. “We hebben bijvoorbeeld gezorgd dat aankomende studenten nog maar met één begeleider konden komen, zich vooraf moesten aanmelden en we hebben extra ruimtes geregeld, zodat het aantal bezoekers zich gemakkelijker kon spreiden”. Het is maar een greep uit het totaal van de aanpassingen.

Geen ‘gewone’ kennismaking

“Tegelijkertijd zagen we gebeuren dat het primair en voortgezet onderwijs al geen ouders meer toelaat in de scholen, tenzij strikt noodzakelijk. De snelle ontwikkelingen op dit vlak, een extra persconferentie én de zorgen vanuit de collega’s gaven voldoende reden om de knoop door te hakken. Hoe moeilijk we dat ook vinden,” licht Van Kessel toe: “We gunnen onze toekomstige studenten zo graag een ‘gewone’ kennismaking met ons college en passen ons steeds op de nieuwste maatregelen aan. Maar daardoor konden we op deze korte termijn ook geen goede alternatieven meer organiseren. Gelukkig hebben behoorlijk wat toekomstige studenten al eerder kennis kunnen maken met ons college tijdens de succesvolle open avond van 6 oktober jongstleden”.

Open avond op 26 januari

Wendbaar als de organisatie is, wordt de focus ook direct gelegd op de volgende Open Avond. Die staat gepland voor 26 januari 2022. Voor de Open Avond bereidt het Koning Willem I College verschillende varianten voor.
“We hopen dan natuurlijk op een gewone Open Avond. Maar we bereiden ons ook voor op alternatieven. Zoals het eerder beproefde concept van ‘Bezoek en Ontdek’, waarin kleine groepjes ons college kunnen ontdekken,” legt van Kessel trots uit. “Zo kunnen we onze studenten in januari weer laten zien wat ons mooie college te bieden heeft!”

Meer berichten