Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>De plantdag werd geopend door Jean Wiertz - rector van het Sint-Janslyceum - met de onthulling van de naam: Tiny Forest Bossche Bos.</p>

De plantdag werd geopend door Jean Wiertz - rector van het Sint-Janslyceum - met de onthulling van de naam: Tiny Forest Bossche Bos.

(Foto: IVN Natuureducatie)

Leerlingen planten bomen in Tiny Forest Bossche Bos

  •   keer gelezen   Onderwijs

DEN BOSCH | Op 26 november hebben leerlingen van het Sint-Janslyceum en van Kindcentrum Zuiderster een ‘Tiny Forest’ aangeplant in de buurt van hun school. Daarbij werden ze geholpen door gemeente en IVN Natuureducatie. Dit is het vierde ‘Tiny Forest’ in onze gemeente.

Rector Jean Wiertz van het Sint-Janslyceum opende de plantdag en onthulde de naam van het Tiny Forest, die door leerlingen van beide scholen zelf is bedacht: Tiny Forest Bossche Bos. Afgelopen weken werd de grond al gereed gemaakt. Het leukste werk, het planten van de bomen, mochten de leerlingen zelf doen. In kleine groepjes zetten ze 30 verschillende soorten in de aarde: in totaal zo’n 860 boompjes en struiken. Tijdens de aanleg spatte hun enthousiasme en betrokkenheid er vanaf.
Wethouder Mike van der Geld (Energie en Klimaat) was er vanwege de aangescherpte maatregelen niet bij, maar is wel blij met de actie van het Sint-Janslyceum en Zuiderster: “Wat goed, deze groene aanwinst van het Tiny Forest Bossche Bos! En wat mooi en stoer dat de leerlingen de bomen en struiken zelf planten. Een groene omgeving is mooi om te zien, gezond om in te zijn en te spelen en nodig zodat we om kunnen gaan met de klimaatverandering.”

Meer berichten