Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>De enorme houten constructie was goed zichtbaar tijdens de bouw.</p>

De enorme houten constructie was goed zichtbaar tijdens de bouw.

(Foto: Stijn Poelstra | Stijnstijl Fotografie)

Nieuw gebouw KW1C in Den Bosch wint Nationale Houtbouwprijs 2021

  •   keer gelezen   Onderwijs

DEN BOSCH | Een gedurfd ontwerp tegen scherpe kosten én een gebouw dat inspirerend en leerzaam is voor de mensen die er gebruik van maken. Een deskundige jury koos op 24 november “de enorme houten spanten die het nieuwe visitekaartje zijn geworden van het Koning Willem I College” als winnaar in de categorie ‘Zakelijke bouw’ van de Nationale Houtbouwprijs 2021.

Het nieuwe gebouw aan de Bossche Onderwijsboulevard is niet te missen. De enorme houten constructie is van buiten goed zichtbaar door de glazen gevel en dat maakt meteen indruk. En hoewel het gebouw binnen aan te passen is aan toekomstige wensen voor het onderwijs, zal het hout altijd zichtbaar zijn. Dat dit gebouw bijzonder is, is nu ook erkend door een jury van deskundigen uit verschillende disciplines in de bouw. Zij noemden Nieuwe Architecten uit Utrecht, die het gebouw ontwierpen “architecten met visie en lef”.

Vernieuwing en verduurzaming

Roderik van der Meulen, medeoprichter van Nieuwe Architecten: “Het Koning Willem I College vroeg ons een gebouw te maken als voorbeeld voor studenten. Met dit gebouw laten wij zien wat er met houtbouw mogelijk is voor de vernieuwing en verduurzaming van het onderwijs in Nederland. En we zetten zichtbare stappen in de duurzaamheidsambities van de stad ’s-Hertogenbosch.

Kersje op de taart

Jos van Kessel, voorzitter college van bestuur KW1C: “Wij waren al erg trots op onze nieuwbouw en dat ook een deskundige jury nu erkent hoe bijzonder het is, is het kersje op de taart. Het gebouw is duurzaam en energieneutraal, wat helemaal past bij de doelstellingen van het KW1C om de CO2-uitstoot verder te reduceren. Maar bovenal is het een prettig gebouw, waar onze studenten graag zijn en leren. Van elkaar, van de docenten en van het gebouw zelf, waar alle technische installaties zichtbaar zijn.”

Meer berichten