Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Het Mobiel OntdekLab 073 wordt mogelijk gemaakt door SSPOH, Knooppunt Technologie 073 en de Gemeente 's-Hertogenbosch.</p>

Het Mobiel OntdekLab 073 wordt mogelijk gemaakt door SSPOH, Knooppunt Technologie 073 en de Gemeente 's-Hertogenbosch.

(Foto: )

Mobiel OntdekLab073: onbekend maakt onbemind

  •   keer gelezen   Onderwijs

DEN BOSCH | In 2019 werd in Den Bosch het Mobiel Ontdek Lab (MOL073) geopend. Hier kunnen scholen materialen lenen voor hun lessen. Zo kunnen scholieren meer leren over programmeren, robotiseren en/of digitaliseren.

Het Mobiel OntdekLab073 (MOL073) biedt iedere basisschoolleerling in Den Bosch en omgeving de mogelijkheid om in aanraking te komen met bijvoorbeeld programmeren, stroomkringen bouwen of zelf een robot ontwerpen. Ook kunnen ze ervaren hoe het is om een drone te besturen of middels Virtual Reality (VR) in een hart kijken. De werkgroep MOL073 beschikt daarvoor over diverse materialen op het gebied van Technologie en Wetenschap. Iedere SSPOH-school (Stichting Schoolbesturen Primair Onderwijs ‘s-Hertogenbosch) kan gratis gebruik maken van dit uitleensysteem. 

Technologie integreren in dagelijkse onderwijs

“We hebben leskoffers, robots, knikkerbanen, Lego en nog veel meer! Momenteel zijn we druk bezig om te zorgen dat de basisscholen ons ook daadwerkelijk weten te vinden, maar helaas zijn nog heel veel leerkrachten niet bekend met Mol073. En dat is natuurlijk ontzettend jammer”, benadrukt Angela Straver van MOL073: “Want het is belangrijk om technologie te integreren in je dagelijkse onderwijs.” Kijk voor meer info op www.mol073.nl.

Meer berichten