Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>De deelnemende scholen hebben samen in totaal ruim 16.000 kilo aan kleine apparaten ingezameld voor recycling. </p>

De deelnemende scholen hebben samen in totaal ruim 16.000 kilo aan kleine apparaten ingezameld voor recycling.

(Foto: WeCycle)

Zo maakt Kindcentrum Aan de Oosterplas in Den Bosch van oude apparaten een verjaardagsfeest

  •   keer gelezen   Onderwijs

DEN BOSCH | Maar liefst 163 basisscholen hebben samen in totaal ruim 16.000 kilo aan kleine apparaten ingezameld voor recycling. Zo ook Kindcentrum Aan de Oosterplas in Den Bosch. Namens iedere school die deelneemt aan deze inzamelactie doneert Wecycle een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job. 

In totaal is deze landelijke e-waste inzameling goed voor een cheque van 10.000 euro aan de stichting. Als dank voor hun inzet krijgt de school een beloning, een recyclecertificaat en een bedankje van het team achter Stichting Jarige Job.

Over Stichting Jarige Job

Het donatiebedrag helpt Stichting Jarige Job om nog meer kinderen uit minderbedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag te bezorgen. Huib Lloyd, directeur van Stichting Jarige Job: “Al jarenlang ondersteunt Wecycle onze stichting, waardoor we ieder jaar bij veel kinderen een verjaardagsbox kunnen bezorgen. Met deze samenwerking komen veel aspecten bij elkaar: extra ondersteuning voor veel gezinnen, maar ook duurzaamheid en educatie. Dat maakt deze actie extra bijzonder.”   

Over de actie

De inzamelactie is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Jan Vlak, algemeen directeur van Stichting OPEN, de organisatie achter Wecycle: “De inzet van scholen is geweldig. Vele doen al jaren mee en zo is er inmiddels een hele generatie kinderen voor wie het heel gewoon is om afgedankte apparaten altijd in te leveren voor recycling.”

Meer berichten