Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Bericht van het ds. Pierson College in Den Bosch.
Bericht van het ds. Pierson College in Den Bosch. (Foto: )

Activiteiten bij ds. Pierson College in het kader van ‘Media en ICT’

  •   keer gelezen   Onderwijs

DEN BOSCH | Het ds. Pierson College bestaat 100 jaar! De school viert dit speciale jaar met diverse (onderwijs)activiteiten. In juni - de maand van Media en ICT - organiseert het Pierson samen met Huis73 een lezing van schrijfster Maria Genova én het interactieve college ‘Verse algoritmes; wat weet internet van jou?’.

Datum: dinsdag 7 juni van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Spreker: Maria Genova, journalist en schrijfster. Thema: over haar boeken ‘What the h@ck!’ en ‘Komt een vrouw bij de h@cker’. Plaats: de aula van het ds. Pierson College, Geraert ter Borchstraat 1, ’s-Hertogenbosch.

Datum en tijd : dinsdag 14 juni van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Thema-avond: Verse algoritmes college; wat weet internet over jou? (interactief). Sprekers: Dries Depoorter en Rogier Klomp. Plaats: de aula van het ds. Pierson College, Geraert ter Borchstraat 1, ’s-Hertogenbosch. In dit interactieve college gaan de deelnemers samen met mediakunstenaar Dries Depoorter, grafisch journalist Rogier Klomp én jou op onderzoek en in gesprek over wat internet over jou weet en hoe je je algoritmes vers en origineel kunt houden.

Wij, 21e eeuwse burgers, kunnen niet meer zonder internet. Het is overal. We beschouwen het vooral als handig, vermakelijk en sociaal, maar er komen ook steeds meer kanttekeningen. Aan alle digitale platforms die we gebruiken liggen algoritmes ten grondslag. Een algoritme in programmeertaal is een instructie, een stukje code, om een probleem op te lossen. Alleen weten en begrijpen de meeste mensen weinig van die algoritmes. Wat ze doen is voor ons als gebruiker niet te zien. En wat er met de data die we achterlaten op het internet gebeurt, kunnen we niet overzien. In dit gevarieerde programma gaan we in op de mogelijkheden en dilemma’s van het internet. En geloof ons, dat wordt vooral heel leuk!

Over de sprekers

Maria Genova is journaliste en schrijfster van bestsellers als What the H@ck! en Komt een vrouw bij de h@cker en spreekt over digitale vraagstukken van deze tijd, zoals online privacy, fraude en gegevensbescherming. Dries Depoorter, wereldberoemd mediakunstenaar uit Gent, vertelt over hoe hij met zijn werk inspeelt op kwesties als privacy, surveillance en het manipuleren van algoritmes op het internet. Rogier Klomp, grafisch journalist uit Amsterdam, die onder andere werkte voor VPRO Tegenlicht en de Rietveld Academie, neemt ons op visuele wijze mee in de geschiedenis van internet. Daarnaast verzorgt hij een workshop waarin je zelf een algoritme bedenkt en deze uittekent op papier.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in deze avond, dan kan je je aanmelden via pierson100@pierson.nl onder vermelding van de datum van de activiteit. Deelname is gratis. Meer informatie: www.pierson100.nl.

Honderd jaar jong

In september 1921 startte dominee Hendrik Pierson in ‘s-Hertogenbosch het ds. Pierson College. Van september 2021 tot en met juni 2022 viert de school het jubileumjaar met elke maand een eigen thema, waarin diverse onderwijsactiviteiten worden georganiseerd. Hendrik Pierson, de stichter van de school is, in de vorm van een cartoon hét gezicht voor het feestelijke jaar.

Meer berichten