Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Studenten van het Evenementenbureau van het Koning Willem I College zijn klaar om studenten van een andere opleiding een Koningsuitje op maat te bieden.
Studenten van het Evenementenbureau van het Koning Willem I College zijn klaar om studenten van een andere opleiding een Koningsuitje op maat te bieden.

Koning Willem I College blijft fors inzetten op welzijn studenten

  •   keer gelezen   Onderwijs

DEN BOSCH | Tijdens de coronacrisis hebben studenten in het mbo, net als andere scholieren en studenten, weinig gelegenheid gehad om sociale verbindingen aan te gaan met medestudenten en docenten van hun opleiding. Verbindingen die het welzijn van de studenten beïnvloeden en daarmee ook het vermogen om te leren en je als persoon te ontwikkelen. 

Als je goed in je vel zit en je verbonden voelt met je school en je medestudenten, kun je optimaal tot bloei komen. Daarom zet het Koning Willem I College ook in het komende studiejaar vol in op verbeteren van het welzijn van studenten en het bevorderen van het maken van sociale verbindingen.

Ook op het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch merken docenten dat studenten soms moeite hebben om hun draai weer te vinden in de klas, nu fysiek onderwijs weer de norm is. Lange periodes van isolatie zorgden ervoor dat studenten zich minder verbonden voelen, met elkaar én met hun school.

Ook het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkent het belang van verbondenheid en biedt scholen vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) extra budget om hieraan te besteden. Naast welzijn richt het programma zich op de aanpak van corona-vertragingen op korte termijn en om lessen uit de coronatijd te benutten voor verbetering van het middelbaar en hoger onderwijs.

Samen lol hebben

Het Koning Willem I College zet een deel van dit NPO-budget in om studenten leuke dingen met elkaar te laten ondernemen, elkaar beter te leren kennen en samen lol te hebben. Dit gebeurt onder de noemer ‘Koningsuitjes’. Het mes snijdt ook in dit geval aan twee kanten, want deze Koningsuitjes worden georganiseerd door studenten van de opleiding Medewerker evenementenorganisatie. Zij doen hiermee waardevolle praktijkervaring op.

Extra budget

Studenten van Medewerker evenementenorganisatie organiseerden van medio mei tot aan de zomervakantie 140 koningsuitjes. Dat betekent dat zo’n 3.250 studenten een uitje hebben gedaan of nog gaan doen. Door een extra budget van 100.000 euro kan het Koning Willem I College hiermee de komende maanden doorgaan. Klassen kunnen kiezen uit een breed palet van uitjes, zoals samen bowlen, ontsnappen uit een escaperoom, een Bossche Bollen Challenge of ze kunnen een uitje op maat laten maken. Voor de studenten zijn hieraan geen kosten verbonden.

Belang is groot

Jos van Kessel, voorzitter van de raad van bestuur van het Koning Willem I College: “Onze studenten hebben een ontzettend zware periode achter de rug en kunnen wel wat extra steun gebruiken om uiteindelijk hun diploma te halen. Dankzij het NPO-budget van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kunnen we studenten extra bijlessen, schoolmaatschappelijk werk, coaches en andere ondersteuning bieden. Met de extra 100.000 euro kunnen we de studenten daarnaast ook na de zomervakantie intensiever met elkaar kennis laten maken tijdens leuke uitjes. Het belang hiervan is groot en onderschatten we absoluut niet.”

Fusie

Vanaf 1 augustus 2022 gaan De Leijgraaf en het Koning Willem I College samen verder als Koning Willem I College. Beide scholen bundelen hun kracht om nog beter onderwijs in de regio Noordoost-Brabant te kunnen verzorgen.

Meer berichten