Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
In een woning aan de Statenlaan werd een handelshoeveelheid vermoedelijk cocaïne aangetroffen in combinatie met dealers attributen, waaronder gripzakjes en een weegschaal.
In een woning aan de Statenlaan werd een handelshoeveelheid vermoedelijk cocaïne aangetroffen in combinatie met dealers attributen, waaronder gripzakjes en een weegschaal. (Foto: )

Terugblik controleactie tijdens Week van de Veiligheid

  •   keer gelezen   Politie

DEN BOSCH | Vorige week was het de landelijke Week van de Veiligheid. De gemeente ’s-Hertogenbosch werkt iedere dag hard aan de veiligheid van haar inwoners. Voor én achter de schermen. 

Op 13 oktober werd er in dat kader een aantal reguliere controles uitgevoerd in samenwerking met politie, douane, bureau legitiem en de afdelingen Stadstoezicht, Openbare Orde en Veiligheid, Vergunning, Toezicht en Handhaving van de gemeente. In totaal werden 21 bedrijfspanden en woningen voor controle bezocht. In 11 panden werden overtredingen geconstateerd. Onder andere op de naleving van de Drank- en Horecavergunning (DHW), illegale bewoning en brandveiligheid. Op meerdere horecalocaties was geen leidinggevende aanwezig. Dit is een voorschrift uit de vergunning.

Huisvesting arbeidsmigranten

Rond huisvesting van arbeidsmigranten ziet de gemeente ’s-Hertogenbosch regelmatig misstanden. Dat wil de gemeente voor deze mensen en de buurt voorkomen. Burgemeester Jack Mikkers: “Arbeidsmigranten zijn in onze gemeente van harte welkom. Wel houden we als gemeente toezicht. Dit doen we om illegale bewoning, uitbuiting en oneerlijke huurprijzen tegen te gaan. Tegelijk kan deze bewoning gepaard gaan met veel wisselingen. Het is prettig om te weten wie naast je woont, zonder dat dat maandelijks wijzigt”.

Shisha tabak

Bij een groothandel in rookbenodigdheden, waterpijp en smaakjes op bedrijventerrein de Rietvelden werd shisha tabak aangetroffen bij een klant, in de zaak en in een bij de zaak behorende auto. Ook de schuur bij de woning van de betrokken eigenaar werd doorzocht. Daar werd een grote hoeveelheid tabak aangetroffen. Dit betreft zogenaamde shisha tabak. Voor deze tabak zijn accijnzen verschuldigd, vooralsnog zijn deze niet betaald.

Statenlaan

Aan de Statenlaan werd een illegale doorbraak tussen een bedrijfspand en een woning geconstateerd. Dit betrof tevens de brandscheiding. Het bedrijfspand werd illegaal bewoond. In de woning werd een handelshoeveelheid vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De vermoedelijke cocaïne - in combinatie met de dealers attributen waaronder gripzakjes en een weegschaal - kan mogelijk leiden tot een sluiting van de woning door de burgemeester.

Meer berichten