Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
De Bossche wijkagent Michiel Boogers is een van de ongeveer vijfentwintig agenten die vijf dagen lang meefietst met Blue4Charity. Met deze fietstocht haalt de politie geld op voor Wensambulance Brabant.
De Bossche wijkagent Michiel Boogers is een van de ongeveer vijfentwintig agenten die vijf dagen lang meefietst met Blue4Charity. Met deze fietstocht haalt de politie geld op voor Wensambulance Brabant. (Foto: Lisette Broess-Croonen)

Agenten fietsen vijf dagen lang voor Wensambulance Brabant

  •   keer gelezen   Politie

DEN BOSCH | Voor de zesde keer is er een fietstocht van Blue4Charity. Tweeëntwintig Brabantse agenten fietsen in september vijf dagen lang om geld op te halen voor Wensambulance Brabant. Ook de Bossche wijkagent Michiel Boogers doet mee.

door Lisette Broess-Croonen

Boogers deed in 2018 mee aan de laatste editie van Blue4Charity. Toen werd er gereden voor Dream4Kids. “Ik vind wielrennen leuk en in een groep fietsen ook. Toen ik van deze actie hoorde, leek me dat een goede mogelijkheid om kennis te maken met een sponsor-fietstocht. We fietsten toen van München naar Den Bosch en het was super leuk. We hadden wel veel lange etappes, waardoor we na het eten bijna meteen naar bed gingen. Dit keer willen ze wat meer tijd vrijmaken om ’s avonds gezellig samen een biertje te drinken.”

Vorige keer was Boogers goed voorbereid, dit keer is dat wat minder. “Het is wel aan te raden om te trainen, en daar loop ik dit jaar wat in achter. Ik zal het nu vooral op karakter moeten doen. De eerste dag valt het wel mee, maar daarna volgen drie dagen met pittige heuvels. In totaal rijden we vijf dagen lang ongeveer honderdzeventig kilometer per dag. Vanuit logistiek oogpunt beginnen we dit keer in Den Bosch en eindigen daar ook. Maar vertrekken vanuit München of Parijs heeft wel meer charme.”

Om mee te fietsen, moeten de agenten minimaal tweehonderdvijftig euro aan sponsorgeld inleggen. “Naast het sponsorgeld, zoeken we allemaal ook naar sponsors die ons met middelen kunnen steunen. Zo heb ik geregeld dat BYE (Boost Your Energy) ons voorziet van sportdranken en de Albert Heijn aan de Gruttostraat geeft ons voedingsmiddelen voor de tocht. Ook schenkt boxershortmerk On That Ass enkele abonnementen voor de loterij van de ‘Stand van de lekke band’. Gelukkig heeft de Wensambulance Brabant draagkracht in de regio. Een oud-collega van ons rijdt nu op de Wensambulance. Het is een mooi initiatief.”

Boogers heeft er in ieder geval weer zin in. “Hopelijk hebben we fatsoenlijk weer en komt iedereen weer heelhuids thuis. Vorig jaar heb ik zelf weinig problemen gehad, maar twee renners en een begeleider zijn toen wel gewond geraakt. Ik had wel twee lekke banden, beide binnen een afstand van één kilometer. Gelukkig hebben we ook een sponsor die ervoor zorgt dat we genoeg reserveonderdelen bij ons hebben. Ik heb er zeker weer zin in.”

Ton Voets is de voorzitter van Blue4Charity en weet dat de sponsortocht een behoorlijke organisatie is. “Ongeveer vijfentwintig renners gaan er mee en evenveel begeleiders. Dat zijn motoren, de bezemwagen, EHBO-wagen, masseurs en de mensen die het eten verzorgen. Allemaal op vrijwillige basis in hun eigen tijd. We starten op 12 september in Den Bosch en maken dan een grote lus door België om op 16 september in Schijndel te eindigen.”

De eerste jaren fietsten de agenten voor grotere goede doelen als KWF en Villa Pardoes. “Nu hebben we bewust gekozen voor een kleinere organisatie die het moet hebben van giften en waar geen directeur zit die veel geld vangt. De vorige keer reden we voor Dream4Kids en daar kregen we zo’n warm gevoel van. Dat wilden we nu weer. De Wensambulancen Brabant is ook zo’n stichting waar we een goed gevoel bij hebben. We merken wel dat, mede door corona, de sponsors wat terughoudender zijn, maar we hopen toch een mooi bedrag bij elkaar te kunnen fietsen. Mensen kunnen ook meedoen aan de ‘Stand van de lekke band’. Voor een klein bedrag raad je hoeveel lekke banden er komen en wanneer de eerste lekke band is. Daarmee kan je leuke prijzen winnen. Via de site www.blue4charity.nl kan je ons ook sponsoren. Hopelijk halen we een mooi bedrag op voor de Wensambulance.”

Meer berichten