Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Op de foto Amber Paashuis, Dennis Paashuis-Maas, Rky Paashuis-Maas, Harrie Maas, Rien Paashuis en Jack Mikkers. (Foto: Henk van Esch).</p>

Op de foto Amber Paashuis, Dennis Paashuis-Maas, Rky Paashuis-Maas, Harrie Maas, Rien Paashuis en Jack Mikkers. (Foto: Henk van Esch).

(Foto: Henk van Esch )

Postume onderscheiding voor Bossche oorlogsveteraan

  •   keer gelezen   Politiek

DEN BOSCH | Donderdag 5 augustus heeft burgemeester Jack Mikkers uit naam van de Minister van Defensie het Mobilisatie Oorlogskruis toegekend aan de heer H.H. Maas (1907-1984). De burgemeester reikte de onderscheiding op het Stadhuis postuum uit aan diens nabestaanden.

Dienstplichtig korporaal H.H. Maas - afkomstig uit Den Bosch - was in 1927 gelegerd bij het Korps Pontonniers en Torpedisten en tijdens de mobilisatietijd (1939) tot en met het einde van de bezettingsstrijd in mei 1940 gelegerd bij het Korps Motordienst.

Blijk van respect en waardering

Het Mobilisatie Oorlogskruis wordt al sinds 1948 verleend als blijk van respect en waardering voor de inzet onder buitengewoon moeilijke omstandigheden. Dat veel gemobiliseerde militairen in aanmerking komen voor dit oorlogskruis, is tot veel Nederlanders nooit doorgedrongen. Daarom wordt het Mobilisatie Oorlogskruis tot op heden nog steeds aan veelal hoogbejaarde veteranen toegekend. Maar de minister kan de onderscheiding dus ook postuum toekennen. Zo ook in het geval van de heer H.H. Maas uit Den Bosch. Zijn familie was donderdag op het Stadhuis uitgenodigd om het Mobilisatie Oorlogskruis in ontvangst te nemen. Burgemeester Jack Mikkers reikte de onderscheiding namens de gemeente uit.

Meer berichten