Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Annelies van de Ven kreeg de onderscheiding uitgereikt in het bijzijn van kinderen, kleinkinderen en de burgemeester. (Foto: Henk van Esch)&nbsp;</p>

Annelies van de Ven kreeg de onderscheiding uitgereikt in het bijzijn van kinderen, kleinkinderen en de burgemeester. (Foto: Henk van Esch) 

(Foto: Henk van Esch )

Koninklijke onderscheiding voor Annelies van de Ven

  •   keer gelezen   Politiek

DEN BOSCH | Annelies van de Ven uit Den Bosch is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Haar man Tom speldde de onderscheiding zondag in aanwezigheid van de burgemeester op in bowling- en partycentrum Maaspoort.

Annelies van de Ven (64) is oprichtster en voorzitter van de stichting Nav-Jeevan (vrij vertaald ‘nieuw leven’). Doel van deze stichting - die in 2002 is opgericht - is de straatkinderen van de gemeente Nagpur in India een beter leven en gratis onderwijs te bieden. Annelies heeft ervoor gezorgd dat er in Nagpur een school (en een hostel) is gerealiseerd waar kinderen veilig kunnen leren en ontwikkelen. Door haar toedoen is dit project uitgegroeid van een opvang voor 10 kinderen tot een veilige haven voor ondertussen ruim 500 kinderen.

Hartverwarmende verhalen

In de afgelopen 19 jaar heeft Annelies zich ingezet voor de ondersteuning van de kinderen, leerkrachten en begeleiders in India, evenals voor de coördinatie en het toezicht op de bouw van een hostel. Kijk voor meer informatie over de Stichting op de website: https://nav-jeevan.web.app/. Daar vindt de bezoeker hartverwarmende maar ook hartverscheurende verhalen die hopelijk velen aanzetten een steentje bij te dragen aan dit fantastische project.

Meer berichten