Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Esther de Ruiter met naast haar wethouder Ufuk Kâhya.
Esther de Ruiter met naast haar wethouder Ufuk Kâhya. (Foto: GroenLinks Den Bosch)

Fractievoorzitter GroenLinks stopt na gemeenteraadsverkiezingen

  •   keer gelezen   Politiek

DEN BOSCH | Esther de Ruiter, fractievoorzitter van GroenLinks Den Bosch, zal zich niet kandidaat stellen en stopt na de komende gemeenteraadsverkiezingen. Sinds 2014 was zij gemeenteraadslid voor GroenLinks Den Bosch. 

Esther de Ruiter: “Sinds 2005 heb ik mij in verschillende functies ingezet voor GroenLinks. Eerst in Haarlem, later in ‘s-Hertogenbosch. In 2018 heb ik besloten dat dit mijn laatste periode zou zijn. Na 16 jaren actief te zijn geweest voor de partij, wordt het tijd voor een nieuwe generatie om zich in te zetten voor GroenLinks ‘s-Hertogenbosch. Gezien de grote groei van het aantal nieuwe leden en leden dat actief is, heb ik er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.”

Trots op wat we hebben bereikt

Ze vervolgt: “Ik ben er trots op wat we als GroenLinks Den Bosch bereikt hebben de afgelopen twee periodes. Meer ruimte voor de fiets in de gemeente, duurzame alternatieven voor de auto en een autoluwe binnenstad. En het aandeel sociale woningen bij nieuwbouwprojecten is dankzij GroenLinks Den Bosch verhoogd van 25% naar 30%. We gaan nu kansenongelijkheid tegen door te investeren in een onderwijskansenfonds en positieve gezondheid.  En met GroenLinks hebben we ervoor gezorgd dat Artikel 1 van de Grondwet op de muur in de nieuwe raadszaal staat omdat we voor een gelijke behandeling voor iedereen en tegen discriminatie zijn. Tot de verkiezingen zal ik mij volop blijven inzetten voor GroenLinks.”  

Onder haar leiding gegroeid

Wethouder Ufuk Kâhya: “Esther heeft sinds 2014 meegebouwd aan een sterk GroenLinks, altijd vanuit haar idealen, gericht op de inhoud, met liefde voor de stad en altijd gericht op het maken van impact. Het is onmiskenbaar dat mede door haar inzet als onderhandelaar en fractievoorzitter fors extra is geïnvesteerd in groen, duurzaamheid en klimaat. En sociale thema’s zoals toegankelijkheid, gezondheid en kansengelijkheid stevig op de agenda staan. Onder haar leiding is de afdeling gegroeid naar de hoogste aantal leden sinds haar bestaan. Esther is bescheiden, altijd positief en altijd op zoek naar verbinding. We zijn haar dankbaar voor wat ze heeft betekend voor GroenLinks, voor de lokale politiek en de gemeente.”  

Meer berichten