Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Debatpodium RUW in Den Bosch laat Brabantse burgers de toekomst van Europa onderzoeken. (Foto: Huis73)</p>

Debatpodium RUW in Den Bosch laat Brabantse burgers de toekomst van Europa onderzoeken. (Foto: Huis73)

(Foto: Huis73)

Debatpodium RUW zoekt panelleden voor EuropaLab

  •   keer gelezen   Politiek

DEN BOSCH | Debatpodium RUW van Huis73 in Den Bosch zoekt panelleden voor het EuropaLab. Burgers krijgen een unieke kans om experts, belanghebbenden en denkers te raadplegen over belangrijke thema’s binnen de EU.

Dit jaar vindt in heel Europa  ’De conferentie over de toekomst van Europa’ plaats. RUW vindt dat dit een conferentie voor en door burgers moest worden, live en persoonlijk en openbaar voor iedereen. Door zitting te nemen in het Burgerpanel van het EuropaLab gaan 20 inwoners uit Brabant met RUW aan de slag rondom Europa. Tijdens openbare sessies in Huis73 onderzoeken ze met door hen bepaalde deskundigen de mogelijke richtingen over de toekomst van Europa rondom vier wezenlijke thema’s waar de EU-lidstaten en instituties mee worstelen: de rol van de EU in de wereld, klimaatverandering en milieu, economie en sociaal beleid en en de Europese democratie. Tijdens de vijfde en laatste bijeenkomst brengen ze verslag uit van hun bevindingen. Dit verslag wordt als manifest aan de Europese commissie aangeboden.

Meld je aan

Geïnteresseerden die dieper willen duiken in belangrijke thema’s binnen de EU kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@ruwdenbosch.nl. Meer informatie: www.ruwdenbosch.nl.

Meer berichten