Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Het logo van de PVV.</p>

Het logo van de PVV.

(Foto: PVV)

PVV-fractie mag zaal niet in tijdens politieke bijeenkomst in Nuland

  •   keer gelezen   Politiek

NULAND | Bij een debat in Nuland over de aankomende gemeenteraadsverkiezingen werd maandagavond de deelnemers namens de PVV-fractie de toegang tot de zaal ontzegd door de organiserende dorpsraad Nuland omdat zij geen QR-coronatoegangsbewijs konden tonen. In de uitnodiging voor deze discussieavond was de noodzaak van een QR-code ook niet aangekondigd volgens PVV-fractievoorzitter Alexander van Hattem.

De PVV-gemeenteraadsfractie is diep verontwaardigd over het feit dat zij hierdoor niet kunnen deelnemen aan het verkiezingsdebat en het gesprek met de inwoners van Nuland. Fractievoorzitter Alexander van Hattem: “Het is te belachelijk voor woorden, wie niet gedwongen wil worden om van de QR-toegangsbewijzen gebruik te maken wordt van het democratische proces richting de verkiezingen uitgesloten, een grove schande!”

Raadsvragen

Reden voor de PVV-fractie om raadsvragen aan het Bossche college te stellen. De PVV vraagt het college een oordeel te geven over deze situatie en richting verdere verkiezingsdebatten met de organisatoren van de debatten en de gemeenteraad tot een oplossing te komen, zodat partijen uit principiële gronden niet meewerken aan de QR-toegangsbewijzen niet worden uitgesloten van de verkiezingsdebatten. Ook verzoekt te fractie om bijvoorbeeld het Stadhuis voor verkiezingsdebatten beschikbaar te stellen.

Amendement

“In de Tweede Kamer is een amendement aangenomen wat stelt dat bij onder andere bijeenkomsten met volksvertegenwoordigers en in buurthuizen verboden is om een coronatoegangsbewijs te vragen. In lijn met dit amendement zouden ook bij verkiezingsdebatten geen coronatoegangsbewijzen mogen worden gevraagd”, besluit Van Hattem.

Meer berichten