Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Marleen Damen gaat per 1 januari aan de slag bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Ze volgt Miriam Nienhuis op.
Marleen Damen gaat per 1 januari aan de slag bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Ze volgt Miriam Nienhuis op. (Foto: Eelkje Colmjon)

Marleen Damen nieuwe sectordirecteur gemeente ’s-Hertogenbosch

  •   keer gelezen   Politiek

DFEN BOSCH | De sector Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente ’s-Hertogenbosch heeft een nieuwe directeur. Het college heeft dinsdag ingestemd met de benoeming van Marleen Damen. Damen is momenteel wethouder Gezondheid, Jeugdzorg & Welzijn in de gemeente Leiden.

Marleen Damen heeft haar sporen in het sociaal domein ruim verdiend. In de periode 2014-2018 was ze als wethouder in Leiden verantwoordelijk voor onder meer Werk & Inkomen. Daarvoor was ze 6 jaar directeur van Cedris, een landelijke vereniging die zich inzet voor meer betaald werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van 2003 tot 2008 maakte ze deel uit van de directie Arbeidsmarkt van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Zakelijk met een sociaal hart

Gemeentesecretaris Berend van der Ploeg is blij met haar komst. “Marleen is zakelijk en handelt vanuit een sociaal hart. Met haar verbindende stijl zal zij verder bouwen aan de samenwerking tussen onze organisatie en onze partners om ’s-Hertogenbosch maatschappelijk nog sterker te maken.”

Damen gaat per 1 januari aan de slag bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Ze volgt Miriam Nienhuis op, die eerder dit jaar de overstap maakte naar de provincie Gelderland, waar ze provinciesecretaris/algemeen directeur is.

Meer berichten