Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Adriana Hern&agrave;ndez: &ldquo;De ouderen verdienen een krachtige stem in de gemeenteraad en dat kan alleen bereikt worden als de ouderen zich eensgezind achter &eacute;&eacute;n vlag scharen &ndash; die van 50PLUS.&quot;</p>

Adriana Hernàndez: “De ouderen verdienen een krachtige stem in de gemeenteraad en dat kan alleen bereikt worden als de ouderen zich eensgezind achter één vlag scharen – die van 50PLUS."

(Foto: 50PLUS Den Bosch)

Hernàndez unaniem gekozen tot lijsttrekker 50PLUS in Den Bosch

  •   keer gelezen   Politiek

DEN BOSCH | Op de ledenvergadering van 50PLUS in ’s-Hertogenbosch is Adriana Hernàndez vandaag op zeer overtuigende wijze gekozen tot lijstrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. 

Na een unanieme aanbeveling door de selectiecommissie die Hernàndez prees voor haar uitstekende prestaties van de afgelopen periode in de raad van ’s-Hertogenbosch en het vele communicatie werk dat zij binnen de partij verricht, werd Adriana daarna per acclamatie door de leden gekozen tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart 2022 gehouden worden. 

Ouderen verdienen krachtige stem

Adriana Hernàndez trad in 2018 tot de raad toe als eenmansfractie. Ondersteund door twee burgerraadsleden – Wim Plasmeijer en Jan van Hoek – heeft ze 50PLUS opvallend sterk op de kaart gezet. Ze zet zich vooral in voor de ouderen die het financieel steeds moeilijker hebben, voor voldoende, betaalbare en aangepast (huur)woningen en voor het leefbaar houden van de wijken en dorpen. In haar dankwoord aan de leden kwam vol zelfvertrouwen diezelfde strijdbaarheid naar voren. “De ouderen verdienen een krachtige stem in de gemeenteraad en dat kan alleen bereikt worden als de ouderen zich eensgezind achter één vlag scharen – die van 50PLUS. Alleen eendracht brengt kracht en macht!”

Minimaal 2 zetels

Ze heeft haar zinnen gezet op minimaal 2 zetels. Voorzitter 50PLUS Brabant, Henry Liebregts, blaakte van vertrouwen in goede scores voor 50PLUS bij de verkiezingen: “50PLUS doet in 12 gemeentes in Brabant mee aan de verkiezingen in 2022 en dat is een verdubbeling van het aantal van 4 jaar geleden. Wij groeien en bloeien!”. Verder prees hij Adriana voor haar onvermoeide inzet voor het verbeteren van de positie van ouderen en haar tomeloze inzet bij de momenteel lopende verkiezingscampagne in Land van Cuijk.

Overige leden op lijst

De volgorde van de overige leden op de lijst in ’s-Hertogenbosch zal in een ledenvergadering in december na advies van de gemeentelijke selectiecommissie, waarin Adriana nu zitting neemt, door de leden van 50PLUS in ’s-Hertogenbosch vastgesteld worden.

Meer berichten