Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Bericht van de gemeente &#39;s-Hertogenbosch.</p>

Bericht van de gemeente 's-Hertogenbosch.

(Foto: )

College akkoord met noodopvang voor 300 asielzoekers in Rosmalen

  •   keer gelezen   Politiek

ROSMALEN | Op het eerdere terrein van Hypeco - in de directe buurt van het Autotron - komt een noodopvang van 300 asielzoekers. Die mag er een jaar blijven. Hiermee gaat het college in op een verzoek van provincie en COA.

De asielzoekers worden opgevangen in paviljoens. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) streeft ernaar om in de eerste week van december met de opbouw te beginnen. Het is de bedoeling dat de noodopvang eind dit jaar klaar is om in gebruik genomen te worden.

Humanitaire redenen

Wethouder Mike van der Geld: “We zijn van mening dat we om humanitaire redenen en onze ervaringen in het verleden, als gastvrije gemeente verantwoordelijkheid moeten nemen. Om de noodopvang zo goed mogelijk te laten verlopen voor buurtbewoners en asielzoekers, hebben we met het COA een aantal randvoorwaarden afgesproken. Zo willen we dat het COA zich maximaal inspant om te voorkomen dat asielzoekers zich vervelen. Ook willen we dat de bewoners wegwijs worden gemaakt in de basisregels die wij in Nederland hanteren.”

Welke groepen asielzoekers straks worden opgevangen is nog niet bekend. Het COA maakt uiteindelijk die keuze, waarbij de instroom van asielzoekers in ons land leidend is.

Meer berichten