Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Het grootste deel van de platanen aan de Boschveldweg in Den Bosch blijft definitief gespaard.</p>

Het grootste deel van de platanen aan de Boschveldweg in Den Bosch blijft definitief gespaard.

(Foto: Sandra Peerenboom)

Platanen aan Boschveldweg definitief gered

  •   keer gelezen   Politiek

DEN BOSCH | Staatssecretaris Heijnen heeft besloten om de Trilling Reducerende Ondergrondse Constructie (TROC) bij de Boschveldveldweg zo te plaatsen dat de platanen behouden blijven. Ook liet zij weten dat het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de extra kosten betaalt. 

In 2020 heeft de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat een besluit genomen over het tracé voor het Programma Hoogfrequent Spoor Meteren Boxtel. Onderdeel daarvan is dat er meer goederentreinen door Den Bosch gaan rijden. Dat betekent dat bewoners aan de Boschveldweg te maken krijgen met meer trillingen. Om dat te voorkomen, moet er een ondergrondse wand (TROC) komen. Aanvankelijk was het idee deze zo te plaatsen dat er 27 platanen moesten worden gekapt.

Uit onderzoek van ProRail bleek dat de wand langs het spoor aan de Boschveldweg ook zo kan worden geplaatst dat de meeste platanen kunnen blijven staan. De staatssecretaris kiest definitief voor deze optie. Van vijf platanen is het behoud nog niet helemaal zeker. Maar ze worden zeker niet op voorhand gekapt. Of ze kunnen blijven staan, kan pas worden beoordeeld tijdens het voorbereiden en plaatsen van de wand. Verwachting is dat de wand tussen 2025 en 2028 wordt geplaatst.

Meer berichten