Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
De Grenco-hallen aan de Parallelweg.
De Grenco-hallen aan de Parallelweg. (Foto: Koen de Visscher)

Gemeente wil Grenco-hallen voor 5,4 miljoen euro verbouwen

  •   keer gelezen   Politiek

DEN BOSCH | Het college wil de Grenco-hallen voor 5,4 miljoen euro gaan verbouwen. Zij zien dit als ‘de volgende stap in de ontwikkeling van het Innovatie Kwartier’ dat gelegen is tussen de Paardskerkhofweg en de Parallelweg.

Het college licht het besluit toe: “Het sluit aan op de ambitie om het Innovatie Kwartier te ontwikkelen als nationale hotspot voor ICT/data en als ankerpunt in ons economisch ecosysteem. Er ontstaat daarmee een omgeving die ondernemers en onderwijs aantrekt om zich te vestigen.” Wethouder Ralph Geers: “Met deze vernieuwing creëren we ruimte en kansen. Door te investeren in ruimte, komen er nieuwe mogelijkheden voor huisvesting. Er ontstaat daarmee een omgeving die meer ondernemers en onderwijs aantrekt om zich te vestigen. Verder werken we aan de kans om onze economie te versterken, talenten te ontwikkelen en om maatschappelijk impact te maken met slimme oplossingen. In de Grenco-hallen creëren we een interessante mix aan data/ICT en ambachten.”

Bijdrage aan ontwikkeling

Het verbouwen van de Grenco-hallen zou dus bijdragen aan het verbeteren van “de huisvestigingsmogelijkheden van data-/ict- en ambachtsbedrijven op korte termijn”, aldus het college. “Door een deel van de hallen te vernieuwen, ontstaan er meer en betere geschikte ruimtes voor bedrijven en functies die een inhoudelijke bijdrage leveren aan het Innovatie Kwartier.” De intentie is om het Innovatie Kwartier te ontwikkelen tot ICT hotspot. Daarnaast zijn de hallen sowieso aan onderhoud toe volgens het college. Een verbouwing wordt daarom ‘wenselijk’ geacht. Met de verbouwing ontstaat er op deze locatie een combinatie van oud- en nieuwbouw en een mix van verschillende functies.

Aanbesteding

Het college is niet bang voor leegstand na de verbouwing, omdat de huidige Grenco-hallen al volledig verhuurd zijn en ook het naastgelegen Grasso, dat in de komende weken opgeleverd wordt, al bijna helemaal verhuurd is. De verbouwing zou naast vernieuwing ook moeten leiden tot extra vierkante meters om niet alleen de huidige huurders maar ook nieuwe huurders en huurders die tijdelijk in de Adriaen Willaertstraat gehuisvest zijn te kunnen bedienen. De aanbesteding is al doorlopen, volgens het college om een goed beeld te kunnen krijgen van de kosten en planning. Zij verwachten dat de raad op 12 juli zal instemmen met het voorstel en dat daarna dus de definitieve gunning kan plaatsvinden.

Meer berichten