Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Bisschop Gerard de Korte bij de overhandiging van het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek 'Geboeide vleugels'.
Bisschop Gerard de Korte bij de overhandiging van het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek 'Geboeide vleugels'. (Foto: )

Bossche bisschop Gerard de Korte brengt nieuw boek uit

  •   keer gelezen   Religie

DEN BOSCH | Als het niet of nauwelijks mogelijk is de kerkelijke vleugels uit te slaan, wat doe je dan als bisschop? De vrijheid om overal en nergens naar toe te gaan is beperkt, de kans om te handelen is aan zoveel regels gebonden.

Gerard de Korte gaat toch vliegen door zijn bisdom. Hij doet dat met de pen, met slechts één doel: om zijn gelovigen een hart onder de riem te steken, met woorden uit de Bijbel, uit de traditie, uit zijn eigen leven die inspireren, met voorbeelden uit zijn bisdom die bemoedigen en verbinden. Zo is hij de parochies en de kloosters nabij met achttien brieven ter bemoediging en een speciaal woord rond Kerstmis. ‘Geboeide vleugels’, is de titel van deze bundel. En daarin komt ook de historicus in deze bisschop naar voren. Want hij legt vast wat de tweede en derde golf van corona betekenen voor het kerkelijk leven en hoe het geloof juist nu van toegevoegde waarde kan zijn. Daarmee is dit een bijzonder boek en tegelijk een vervolg op zijn eerste bundel in coronatijd, ‘Het Verdriet van Brabant’.

‘Geboeide vleugels, brieven ter bemoediging’ telt 128 pagina’s, kost 15 euro en ligt sinds afgelopen week in de boekhandel (ISBN 9789493161979).

Meer berichten